След 17 звездни сезона с Барселона“ Лионел Меси официално дебютира

...
След 17 звездни сезона с Барселона“ Лионел Меси официално дебютира
Коментари Харесай

Меси дебютира с ПСЖ в мач срещу „Реймс“

След 17 звездни сезона с „ Барселона “ Лионел Меси публично дебютира на терена с новите си сътрудници – футболистите от френския „ Пари Сен Жермен “. В мач против „ Реймс “ аржентинският състезател влезе в 66-ата минута, заменяйки някогашния си съотборник в „ Барса “, Неймар, написа „ Вашингтон Поуст “.

На стадион „ Огюст Дьолон “ почитатели и от двата тима скандираха името на Меси в първите му секунди на игрището.

„ Приветствието, което получи, беше нещо красиво за гледане и чуване от страна на нашите почитатели, само че и на почитателите на „ Реймс. Меси беше доста благополучен от това “, разяснява треньорът на ПСЖ, Маурисио Почетино, откакто отборът му надделя „ Реймс “ с 2:0. И двете точки бяха маркирани от друга футболна звезда – Килиан Мбапе, който към момента е евентуално да бъде трансфериран в „ Реал “ Мадрид.

Определян като един от най-хубавите играчи в своя спорт, Меси носи именита аура, която евентуално може да се мери само с тази на Кристиано Роналдо, що се отнася до дейните сега футболисти. По време на престоя си в „ Барселона “ 34-годишният аржентинец завоюва шест златни топки и шест златни обувки.

За Меси преместването в нов тим означаваше да напусне освен цяла лига, в която се състезава от години, само че и цяла страна. „ Знаете какъв беше изходът ми от „ Барселона “, сподели той пред кореспонденти по-рано през месеца, когато дойде в ПСЖ. „ Беше доста сложен миг след толкоз доста години, само че щом дойдох тук, се почувствах доста благополучен “, добави още Меси.

Той се състезава под номер 30, който е употребявал и при започване на професионалната си кариера в „ Барса “ сред 2004 и 2006 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР