След 13 години пауза варненското дерби най-после се завърна в

...
След 13 години пауза варненското дерби най-после се завърна в
Коментари Харесай

Много емоции, страхотна футболна атмосфера, но без победител в дербито на Варна

След 13 години пауза варненското дерби най-сетне се завърна в българския хайлайф. Спартак (Варна) и Черно море излязоха един против различен в мач от 15-ия кръг на efbet Лига, само че не демонстрираха особени качества и лигично не съумяха да се победят, като приключиха при резултат 0:0 на “Коритото ”. Двубоят се очакваше с голям интерес от ентусиастите на двата отбора, а трибуните бяха изпълнени до краен лимит. В последна сметка обаче попадения не паднаха и по този начин Спартак прекъсна отрицателната си серия от две следващи загуби против този съперник. Иначе и “моряци ”, и “соколи ” имаха по едно 100-процентово състояние, което бе пропуснато надлежно от Меди Кета и Денис Баланюк.
Пред препълнението трибуни на “Коритото ” двата отбора започнаха равностойно, като “моряците ” натискаха малко повече, само че защитата на Спартак се справяше с всички нападения. Домакините залагаха повече на бързите контраатаки, които най-малко при започване на мача не довеждаха до нищо забавно.
Първата сериозна обстановка пристигна в 14-ата минута. Тогава Виктор Попов центрира добре отдясно и прати топката право на крайници на Меди Кета, който дебнеше в наказателното поле. Нападателят от Гвинея-Бисау остана самичък против Дичевски, само че прати кълбото високо над напречната греда.

4 минути по-късно Матеуш Клименте напредна добре, мина около няколко футболисти на Спартак и стреля рисково от отдалеченост, само че и този път в навън. В идващите минути Черно море продължи да натиска и да заплашва вратата на Дичевски. Гол обаче по този начин и не падаше.

В 19-ата минута гостите извършиха корнер. След безредие топката попадна в краката на Босанчич, който стреля от воле, а кълбото се отклони в ръката на футболист на “сините ”. “Моряците ” незабавно претендираха за дузпа, само че такава не бе отсъдена.

Първият прецизен удар за “соколите ” пристигна в 26-ата минута, когато Здравко Димитров извърши директен свободен удар, само че Георги Георгиев без проблем улови. Малко по-късно от сходна обстановка, единствено че в другия завършек на игрището, Васил Панайотов опита шанса си, само че право в ръцете на вратаря на домакините.

До края на полувремето темпото остана високо, като и двата отбора се опитваха да провеждат офанзиви, само че до по-опасно състояние не се стигна. Така Спартак (Варна) и Черно море се отдръпнаха при нулево тъждество на почивката.

Второто полувреме стартира с напън на “моряците ”. Едва 5 минути след началото на втората част Курьор лиши наоколо до наказателното поле на домакините и навлезе в пеналтерията. Вместо да стреля обаче той реши да подава на съотборник, което се оказа неверното решение и бранител на Спартак мазета в корнер.

В 56-ата минута пристигна може би и най-чистото състояние в срещата, което бе в интерес на “соколите ”. При една от офанзивите Ивей Ромееш пусна прекрасен извеждащ пас към Беланюк, който остана очи в очи фронтално против Георги Георгиев. Ударът на украинеца обаче бе право в тялото на вратаря и по този начин Спартак пропусна съвършена опция да открие резултата.

В 74-ата минута Николай Златев проби добре отдясно и пусна пас по земя към Курьор. Нападателят на “моряците ” пое на границата на вратарското поле с тил и подаде към нахлуващия Алекс Фернандеш. Бразилецът стреля рисково, само че Дичевски сподели инстикт и мазета.

До края на полувремето Черно море натискаше повече, само че повече забавни положения нямаше и по този начин двата отбора не съумяха да се победят.

Спартак печели шестата си точка от началото на сезона и към момента остава на последното 16-то място. Черно море от своя страна записва трето следващо тъждество и към този момент е с 25 пункта, заемайки петото място в класирането.

СПАРТАК 0:0 ЧЕРНО МОРЕ

Стартови сформира:

Спартак: 21. Иван Дичевски, 19. Никола Борисов, 25. Пламен Димов, 6. Емануел Моура, 77. Румен Руменов, 11. Виктор Митев, 9. Мехмед Сабри, 30. Божидар Васев, 14. Ивей Ромееш, 33. Здравко Димитров, 27. Денис Беланюк.

Черно море: 22. Георги Георгиев, 3. Живко Атанасов, 15. Петар Босанчич, 6. Виктор Попов, 2. Цветомир Панов, 71. Васил Панайотов, 7. Матеус Клементе, 20. Меди Кета, 10. Велислав Василев, 19. Матиас Курьор, 31. Закария Беншаа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР