След 13 години на чакане от три дни вече Аватар:

...
След 13 години на чакане от три дни вече Аватар:
Коментари Харесай

Успя ли Аватар: Природата на водата да оправдае очакванията

След 13 години на очакване от три дни към този момент " Аватар: Природата на водата " е по кината и всеки почитател на първия филм (а и на киното като цяло) може да види какво е сътворил Джеймс Камерън.

Какви са първите реакции към " Аватар: Природата на водата "

Ето няколко отзиви

Определено можем да кажем, че тези дълги години на очакване са си заслужавали, само че огромният въпрос е дали продължението на " Аватар " ще успее оправдае освен упованията на почитатели и критици, само че и изхарчените за него пари.

В седмиците преди премиерата Камерън много самоуверено съобщи, че с цел да се смята за сполучлив,  " Аватар: Природата на водата " би трябвало сигурно да завоюва над 1 милиард $ от бокс офиса. Задача, която през последните две години не е по никакъв начин лесна.
 Снимка 599630

Но началото е много положително и обещаващо. От The Hollywood Reporter разбираме, че за първите три дни от стартирането си по кината филмът е спечелил  134 милиона $ от бокс офиса в Съединени американски щати и 301 милиона от международния . Комбинирано значи, че  " Аватар: Природата на водата " започва с 435 милиона $ .

Това не са по никакъв начин малко пари, само че не са задоволителни, с цел да го направи най-добре стартиралият филм от пандемията насам. Всъщност е на трето място след " Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта " (442 милиона долара) и абсолютния водач " Спадйърмен: Няма път към дома " (600 милиона долара).
 Снимка 599634

Колкото до приходите в Съединени американски щати, се оказва, че те са под упованията, които са били в диапазона на 150-175 милиона $. И по този метод се трансформира в едвам петия най-добре стартирал филм за годината, изравнявайки се с " Батман " на Мат Рийвс.

Джеймс Камерън и Warner Bros. ще имат потребност от още много доходи, тъй като за продължението на " Аватар " са изхарчени сред 350 и 400 милиона $ за продуцирането му. И в тези пари не са включени маркетинг и дистрибуция.

Вече разбираме изцяло Камерън и настояванията му за над 1 милиард доходи, като с този нелош старт са безусловно постижими. Въпросът е обаче дали ползата към  " Аватар: Природата на водата " ще остане висок и в идните седмици.

Какво да чакаме от " Аватар: Природата на водата "

13 години по-късно - време е още веднъж да се потопим в света на Пандора

Приходите след първите три дни можеха да са и по-високи, само че новите разтърсвания в Китай към COVID-19 не са разрешили това да се случи. За първите три дни от стартирането си филмът има доходи в размер на едва 57.1 милиона $ в страната. Казваме едвам, тъй като упованията са били за най-малко 100 милиона.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР