След 11 месечно разследване е внесен обвинителен акт срещу Георги

...
След 11 месечно разследване е внесен обвинителен акт срещу Георги
Коментари Харесай

Незаконните погребения: Георги Енев казвал на близките да не отварят урните

„ След 11 месечно следствие е импортиран обвинителен акт против Георги Енев за машинация, обвързвана с кремация “, сподели на брифинг Невена Заркова, административен началник на Софийската районна прокуратура.

„ Майката на обвинения е притежател на погребална организация в Банкя, само че действително активността в нея се реализира от сина ѝ - Георги Енев. Агенцията е била трансферирана на трето лице - една жена, само че активността още веднъж траяла да се прави от обвинения ”, разясни Заркова.

Обвиняемият е убеждавал хора, че ще извърши кремация на техни умряли близки

Към момента са открити 12 от общо 20 тела.

„ В множеството от случаите обвиненият дал на околните на потърпевшите хора урни, в които следвало да се намира праха на умрелите. Енев категорично заявявал да не се отварят урните. До телата се стига след показанията на един очевидец по делото и разпит на няколко очевидци, участвали на едно от погребенията “, изясни още Невена Заркова.

Така общият брой става 16

Установили са съществуването на човешки остатъци, намиращи се наоколо до мястото на ритуала. Разследването е завършило, наблюдаващият прокурор през днешния ден внася обвинителен акт за машинация.

Установено е лицето, което е пособие на Енев с изкопаването на местата. По случая е формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието са направени голям брой дейности - разпит на очевидци, направени са десетки експертизи и следствен опит.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР