След 10 години и над 3 млрд. лв. инвестиции България

...
След 10 години и над 3 млрд. лв. инвестиции България
Коментари Харесай

Депутат : След 3 млрд. инвестиции - 315 хиляди българи са на воден режим

„ След 10 години и над 3 милиарда лева вложения България продължава да губи 61% от водата си. По публични данни 315 хиляди българи са наранени от воден режим. Случващото се не е вследствие на естествено деяние, а от некомпетентността на това ръководство ”.
Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Атанас Костадинов пред БНР.

„ На 20 януари Българска социалистическа партия ще внесе избор на съмнение против политиките на държавното управление. Нужен е незабавен проект за деяние, с цел да се обезпечи вода за популацията на Перник, тъй като сега има запас единствено за 20 дни. Но са нужни и отговори на огромните въпроси – по какъв начин се е стигнало до тази обстановка и по какъв начин казусът да се реши напълно, а не на парче”. Той акцентира, че дейностите и бездействията на ръководещите в последните 10 години са повода в страната да има рецесия с водата, отпадъците и въздуха.

Костадинов разгласи, че вотът на съмнение към държавното управление ще бъде конструиран в три елементи – ще бъдат изложени обстоятелства за рецесията с водите и боклуците, ще се покажат пропуските и порочните механизми на ръководство на водите, отпадъците и въздуха, само че левицата ще предложи и ограничения за решение на тези обстановки.

„ България не ръководи водите си. Приоритет на ръководещите беше и е не да се обезпечи чиста питейна вода за популацията, а кой ще ръководи този голям запас. След всичко това е редно да обявим краят на т.нар.”водна реформа”, съобщи Костадинов.Той напомни, че в резултат на нея усвояването на европейските пари за води е едвам няколко %. „ Кризата и проблемите във водния бранш са резултат от дългогодишно осъществяване на десни политики, съчетани с непросветеност, безхаберие и мощен корупционен напън ”, приключи Атанас Костадинов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР