След 1-годишно отлагане заради нестихващата пандемия от COVID-19 олимпиадата Токио

...
След 1-годишно отлагане заради нестихващата пандемия от COVID-19 олимпиадата Токио
Коментари Харесай

Олимпийските игри в Токио започнаха два дни преди откриването

След 1-годишно отсрочване поради нестихващата пандемия от COVID-19 олимпиадата " Токио 2020 " стартира два дни преди формалното разкриване. С мач сред отборите на Япония и Австралия от шампионата по софтбол тази заран публично беше даден стартът на XXXII летни игри.

Домакините се постановиха с 8:1 на празния ст. " Азума " във Фукушима и на процедура сложиха сполучливо начало на отбраната на златните си медали от Пекин `08. Именно преди 13 години американският спорт за последно беше част от олимпийското семейство, откакто през 2005 година МОК одобри дружно с мъжкия му вид - бейзбола, той да отпадне от програмата, считано от Лондон `12.

Сега бейзболът и софтболът бяха включени като спомагателни дисциплини за Токио и отново ще бъдат извадени за игрите в Париж `24, откакто не получиха зелена светлина от Франция. Очакванията са американската игра още веднъж да се появи на олимпиада в Лос Анджелис `28, защото няма по-традиционен спорт за Съединени американски щати.

В Япония също неслучайно беше определено точно със софтболен мач да бъде обещано началото на игрите, защото бейзболът и софтболът са №1 по известност в страната, изпреварвайки даже сумото. Мачовете от бейзболния шампионат ще стартират на 28 юли, откакто предния ден бъде излъчен първенецът при дамите.

Също през днешния ден стартира и олимпийската конкуренция по футбол при дамите. В програмата за сряда са планувани шест мача, първият от които е сред Англия и Чили от 10:30 ч. българско време. Два от днешните мачове ще имат и ТВ лъчение у нас: Швеция - Съединени американски щати (11:30 ч.) и Замбия - Нидерландия (14:00) по Евроспорт 1.

Въпреки че началото на олимпиадата на практика беше обещано, в страната не стихват паниките, свързани с разпространяването на ковид. Ежедневно не престават да излизат нови и нови позитивни проби измежду спортисти и треньори в олимпийското село, като към днешна дата е известно към този момент за над 60 жители на затворения комплекс, сложени под карантина.

Церемонията по формалното разкриване на Токио 2020 е планувана за петък (23 юли) от 14:00 ч. наше време.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР