Славният ветеран и най-възрастен великотърновец – бай Деян Чаушев, тази

...
Славният ветеран и най-възрастен великотърновец – бай Деян Чаушев, тази
Коментари Харесай

Тъжна новина: Най-възрастният футболен деятел у нас почина на 103 г.

Славният деец и най-възрастен великотърновец – бай Деян Чаушев, тази нощ си отиде от този свят след малко боледуване.
Само преди месец ветеранът навърши 103 години, които отпразнува прочувствено в компанията на околните си – деца, внуци и правнуци, като за първи път видя и 5-месечната си правнучка София, написа „ Велико Търново спорт “.
Чаушев беше най-възрастният футболен активист в България.
Той е роден на 18 март 1920 година Дългогодишен играч по футбол, конен спорт и тенис на маса, като последния си орден печели на Балканиада на 83-годишна възраст.
Дългогодишен шеф на Копринената фабрика „ Васил Коларов “, през 1957 година става първият ръководител на ФК Етър след възобновяване му и го управлява чак до влизането му в „ А “ група. Участва в построяването на стадион „ Ивайло “ през 1958 година Заслужил активист на физкултурата, притежател на Златна значка на БФС.
Деян Чаушев имаше неповторим дух, забележителна жизненост и жизнеспособност, а усмивката не слизаше от лицето му. Бай Деян бе същински етърец, знак на клуба, по-стар даже от учредения преди близо век през 1924 година Етър. До последно гледаше мачовете му и се вълнуваше от ориста на “виолетовите ”.
„ Това е тимът на моето сърце и постоянно ще бъда с него. На почитателите желая да кажа: „ Обичайте Етър, до момента в който сте живи! ”, бе едно от последните му послания към последователите на великотърновския клуб, който се показва сполучливо във Втора лига и е пред завръщане в елита на българския футбол.
Поклонението ще бъде в събота от 14 ч. в Ритуалната зала на Гробищен парк Велико Търново.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР