Славия Прага победи Рома с 2:0 в двубой от четвърти

...
Славия Прага победи Рома с 2:0 в двубой от четвърти
Коментари Харесай

Пражки шамар за Рома преди „Дерби дела Капитале“

Славия Прага победи Рома с 2:0 в дуел от четвърти кръг на група G в Лига Европа.

С успеха чехите изравниха по точки „ вълците “ от италианската столица Рим – двата отбора имат по 9.

Двата гола за Славия означиха Вацлав Юречка и Лукаш Масопуст през второто полувреме.

„ Джалоросите “ бяха много надалеч от най-хубавото си лице, само че остават в чудесна изходна позиция за излизане от групата.

Сега за Славия следва посещение на Сигма Оломуц в чешкото състезание. Рома пък го чака „ Дерби каузи Капитале “ против Лацио.

Срещата стартира много мудно, като изобилстваха единоборствата. При едно такова, още преди да е минал четвърт час, играчите на двата отбора се спречкаха край тъчлинията. Причината бе закъсняло влизане в краката на Еван Ндика, след което французинът се строполи на тревата и прекара на земята няколко минути.

Чак в 27-ата минута пристигна първият късмет в мача, който бе за Славия. Христос Зафейрис откри с дълъг пас Моймир Читил в наказателното поле, а вторият се промъкна сред двама и нанесе удар към вратата, който мина високо.

Десет минути по-късно Провод навлезе от крилото към центъра и опита изстрел, само че и той пресили опита си.

Началото на втората част бе извънредно за домакините от Прага, които поведоха с 1:0. Провод центрира от левия фланг, а Масопуст стреля с глава, само че Свилар направи ослепително избавяне. Топката отиде на крайници на Хитил, който откри Юречка на към два метра от голлинията и последният не сбърка макар опита на Ндика да избие.

50' | JJUUREECKKAAAAA
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР