Славия нанесе трета загуба на Лудогорец от началото на сезона

...
Славия нанесе трета загуба на Лудогорец от началото на сезона
Коментари Харесай

Бяло господство в Разград - Славия би Лудогорец

" Славия " нанесе трета загуба на " Лудогорец " от началото на сезона в Първа лига - 3:2 в Разград в мач от 18-ия кръг, който трябваше да се играе в неделя, само че бе отсрочен с 24 часа поради снежната стихия.

Така аналогията с белия екип на " Славия " са неизбежни - бялата буря сътвори доста проблеми на Разград и района, а през днешния ден - на идеално измит терен паднаха и " орлите ", по този начин останаха трети в класирането.

В началните 20 минути играта се водеше главно в централната част от терена, а след тъкмо половин час игра Галин Иванов изведе Денислав Александров (юноша на " Лудогорец " ), който подаде остро на първа греда и Франко Русо си вкара автогол в опита си да почисти топката.

Три минути по-късно Рик Джонатан стреля високо над вратата, защитавана от Светослав Вуцов.

В 42-ата минута отбраната на " белите " не се намеси добре при центриране и Рик Джонатан възвърне равенството след удар от отдалеченост и закъсняла интервенция на Вуцов.

" Славия " стартира по-силно второто полувреме. В 47-ата минута Емил Мартинов изведе Денислав Александров, който центрира към Мартин Сораков и той с глава осъществя втория гол за гостите.

Седем минути по-късно Ертан Томбак пусна за Александров в наказателното поле. Крилото комбинира с капитана Галин Иванов, който не пропусна да се разпише с удар от напълно близко разстояние, след което да повиши задатъка на " белите ".

В 65-ата минута Аслак Фон Витри стреля от дребен ъгъл, само че Светослав Вуцов внимаваше и се оправи с заплахата.

Две минути по-късно първенците повярваха в възможностите си с попадение на Кайо Видал, който беше оставен непокрит в наказателното поле на столичани след подаване на Сон. В 72-ата минута Квадво Дуа с глава не съумя да затрудни Вуцов.

" Славия " събра актив от 20 точки, изкачи се на 11-то място с 20 точки и продължи мощното си показване след повторното завръщане на старши треньора Златомир Загорчич, до момента в който първенците имат 36 т. и мач по-малко. Води ЦСКА-София с 41 т., следван от " Черно море " с 39 т. 

Успехът е първи за " белите " против разградчани от септември 2021 година

По-рано през днешния ден ЦСКА 1948 разруши " Арда " като посетител - 3:0 в отсрочен мач от третия кръг на елита. Двубоят сред същите тимове в неделя трябваше да се играе в Бистрица с домакини " алените " - от 18-ия кръг. Той е пренасрочен за 14 декември. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР