Славия надви Ботев Пд с минималното 1:0 у дома в

...
Славия надви Ботев Пд с минималното 1:0 у дома в
Коментари Харесай

Славия победи Ботев Пд и се утвърди на седмото място

Славия надделя Ботев Пд с минималното 1:0 вкъщи в откриващ мач от плейофите сред 7-о и 10-о място в Първа лига. На стадион " Александър Шаламанов " в столицата двата тима не предложиха кой-знае какъв брой трогателен дуел, само че " белите " зарадваха последователите си с победа.


През първото полувреме възпитаниците на Ангел Славков, който размени на поста напусналия Златомир Загорчич, по този начин и не съумяха да насочат прецизен удар по посока вратата на Георги Аргилашки. След почивката обаче те стигнаха до преднина в резултата, когато капитанът Галин Иванов подаде към Тони Тасев, а той със мощен шут в близкия ъгъл изненада Аргилашки за 1:0. До края " канарчетата ", водени от Бруно Балтазар, нямаха сили да отвърнат на гола и по този начин инкасираха второ следващо проваляне без маркиран гол, откакто в предпоследния кръг на постоянния сезон си подпечатаха десетото място с триумф над Пирин Благоевград с 4:2 като посетители.

Пловдивчани са със единствено една победа в последните си седем дуела за състезание. Славия от страна завоюва и втория си мач под управлението на Славков, откакто надделя преди този момент ЦСКА 1948 със същия резултат. Трите точки утвърдиха столичани на седмата позиция с актив от 52 точки, на 10 пред осмия Арда, който на следващия ден посреща Локомотив София. Ботев е десети с 32 пункта.

В идващия кръг " жълто-черните " посрещат Локомотив София на " Колежа ", до момента в който " белите " са домакини на Арда, като и двете срещи са в петък. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР