Славия и ЦСКА-София оставиха спора си от 19-ия кръг на

...
Славия и ЦСКА-София оставиха спора си от 19-ия кръг на
Коментари Харесай

След шампиона, Славия спря и ЦСКА-София

" Славия " и ЦСКА-София оставиха разногласието си от 19-ия кръг на Първа лига без победител - 1:1 на ст. " Александър Шаламанов ". Мартин Георгиев си вкара автогол в 67-ата минута, по този начин гостите поведоха. 17-годишният Роберто Райчев изравни в 86-ата.

ВАР анулира дузпа за " Славия " и гол за ЦСКА-София преди почивката. А във втори следващ мач " белите " стопираха претендент за купата - в предишния кръг те биха " Лудогорец " посред Разград. Днес сътвориха повече чисти положения и щеше да е несправедливо, в случай че бяха изгубили. Златомир Загорчич стартира с 11 българи, до момента в който от другата страна бяха единствено двама.

Първите минути бяха равностойни. В 18-ата минута Матиас Фаетон подаде за Дюкенс Назон на границата на наказателното поле. Нападателят съумя да продължи към Тобиас Хайнц, само че неговият шут беше париран от Светослав Вуцов.

Точно 10 минути по-късно Венцислав Керчев центрира за Галин Иванов, който продължи технично за Ерол Дост, само че той не откри задачата - огромен пропуск.

В 30-ата минута Тони Тасев извърши ъглов удар, а Тибо Вион не се намеси по най-хубавия метод и топката рикошира в гредата на вратата на " алените ". След това Дост насочи удар, само че той беше избавен от Густаво Бусато.

Четири минути по-късно топката мина над вратата на " белите " след опит за гол на Фаетон.

В 43-тата минута основният арбитър Станимир Тренчев отсъди дузпа в интерес на " Славия " за нарушаване на Енес Махмутович против Венцислав Керчев, само че след намесата на системата за видеоарбитраж тя бе анулирана.

В спомагателното време на първата част гол на Джонатан Линдсет също не беше зачетен с ВАР поради игра с ръка Назон секунди по-рано.

В 63-ата минута шут на Тони Тасев от фаул беше избавен от Бусато, а секунди по-късно резервата Емил Стоев стреля неопределено към вратата на ЦСКА-София.

Четири минути по-късно гостите взеха задатък. Тибо Вион прати топката в наказателното поле, а миналият през " Барселона " Мартин Георгиев не се намеси добре и нямаше шанс, пращайки топката във вратата на своя тим. 

В 86-ата минута 17-годишният Роберто Райчев елегантно засече кълбото във вратата на гостите след центриране отдясно на Ертан Томбак - 1:1.

ЦСКА-София няма проваляне в 15 следващи мача в шампионата и е преди всичко в класирането с 42 точки. " Славия " записа първо тъждество след завръщането на треньора Златомир Загорчич и е на десета позиция с 21 т.

През идната седмица двата тима ще играят един против различен в шампионата за купата на България.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР