Слави Трифонов оттегли кандидатурата на Николай Василев за премиер. Във

...
Слави Трифонов оттегли кандидатурата на Николай Василев за премиер. Във
Коментари Харесай

Защо ИТН оттегли кандидатурата на Николай Василев - коментар на Кънчо Стойчев и Валерия Велева

Слави Трифонов отдръпна кандидатурата на Николай Василев за министър председател. Във Facebook профила си водачът на " ИТН " съобщи, че единствено за три дни върху Василев се е изляла " голяма мръсотия ". Уточнява, че за него не е значимо " какви неистини са изрекли част от партиите, а е доста по-важно да се " изчегърта " моделът ГЕРБ от публичния и политически живот на страната ".

За да отговорим на въпроса дали е логически този ход на Трифонов, първо би трябвало да обобщим какво се случи на изборите и какво мислят хората след тях, сподели в студиото на " Денят стартира " социологът Кънчо Стойчев.

" Почти половината българи смятат, че изборите са били по-честни от предходните. Близо 2/3 утвърждават машинното гласоподаване, а 75% от българите са за сформиране на държавно управление, и то за сформиране на държавно управление на смяната - желаят нов модел на ръководство. Масово, над 60%, не утвърждават прибързаното оповестяване на план за кабинет, което ги кара да се двоумят дали ще се сформира подобен ", обрисува картината социологът.

Според него " това, което прави сега Слави Трифонов, е изцяло рационално ".

" Изглежда, че с инстинкта си е схванал, че би трябвало да се направи крачка настрана ", добави Стойчев.

За Валерия Велева - също посетител в предаването, ние се нуждаем от държавно управление, основано в следствие от разговор. Проектокабинетът на Трифонов беше тъкмо противоположното на това - " ние на знаем за какво той се спря на тези хора, не знаем и за какво ги отдръпва ", означи тя.

" Проблемът е, че даже отдръпването и възможната проверка на проектокабинета още веднъж са направени без разговор. Просто казусът при Трифонов е, че той не желае, не може и не знае по какъв начин да води разговор ", подчертава журналистката.

Какво още споделиха анализаторите - вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР