Славена Шейтанова е кандидат за общински съветник от листата на

...
Славена Шейтанова е кандидат за общински съветник от листата на
Коментари Харесай

Славена Шейтанова: Номер 7 в бюлетината няма алтернатива!

Славена Шейтанова е претендент за общински консултант от листата на ГЕРБ в Сливен. През последните 4 години тя бе част от Общинския съвет, а преди този момент е била помощник на Мария Габриел.

За Славена Шейтанова може да се гласоподава с номер 7 в бюлетината и преференция 110.

– Преди четири години влязохте като консултант в Общинския съвет в Сливен. С какво от постигнатото се гордеете най-вече?

– В последния мандат на Общински съвет-Сливен бях член на три непрекъснати комисии – “Образование, просвета, просвета и вероизповедания ”, “Здравеопазване, обществена и жилищна политика ” и “Европейска интеграция, интернационално съдействие и партньорски начинания ”. Заедно с останалите сътрудници, членове на комисии, за четири години успяхме да вземем редица значими решения, в интерес на обществото. Разгледахме стотици самостоятелни въпроси и персонални молби на жители, като сме се стремили да бъдат взети най-правилните мнения по тях. Всичко това е плод на групова работа и реализиране на съгласие, макар разликите. В тази връзка, с това мога да кажа, че се гордея най-вече. Намирането на общ език и уважението сред сътрудниците за мен е било приоритет номер 1 в работата ми като общински консултант и съм щастлива, че съм срещала същото отношение и от останалите.

– Вие бяхте помощник на Мария Габриел до момента в който беше евродепутат, по-късно на Владимир Уручев. Какво от опита си при тях пренесохте в работата ви като общински консултант?

– Смея да настоявам, че работата за евродепутат е една огромна “школа ”. Динамиката и необятния обсег от разнообразни действия, ми дадоха опит, който ще ми оказва помощ цялостен живот. Практиката и знанията, които усвоих от активността си като помощник на евродепутат, бяха извънредно потребни и в работата ми в Общинския съвет.

 

– Какви са провокациите пред общинските съветници и за какво е значимо да има устойчиво болшинство в Общинския съвет?

– Програмата на Стефан Радев, създадена за идващия четиригодишен мандат, е доста амбициозна. В същото време обаче е реалистична и изпълнима. Приоритетите, заложени в нея са значими за развиването на нашия Сливен и имам вяра, че ще спомогнат да го създадем още по-добро място за живеене. Мнозинство в Общинския съвет би направило осъществяването й допустимо.

Само по този начин можем да възобновим бул. „ Цар Симеон “, бул. „ Илинденско въстание “… Това е методът да осигурим повече вложения в града, което да докара до откриването на нови и по-добре платени работни места.

Има ли нещо, което искахте, само че не успяхте да свършите в предходния мандат?

 – Последните четири години бяха време на тествания. Ковид рецесията, войната в Украйна, неналичието на държавно управление сигурно оказаха своето отрицателно въздействие в реализирането на доста от плануваните действия. Има още какво да се желае, само че е значимо, че беше направено доста. Да си напомним благоустрояването на „ Сини камъни “, „ Дружба “ и „ Българка “, новите кръгови…

В тези най-трудни години бяха положени основите на значими планове, които ще бъдат осъществени през идващия мандат. И ние сме гаранцията, че всичко проектирано може да се извърши качествено.

-Днес още веднъж сте претендент за общински консултант от листата на ГЕРБ. Какви са целите Ви за идващия управнически мандат?

–Основен приоритет в управническата ни стратегия е икономическото развиване на Общината, което е причина за по-високи заплати и работни места, изключително за младежите в града ни. Завръщането на млади фамилии от огромния град в Сливен, с цел да отгледат децата си тук, е нещо, за което ще работя. Облагородяването на пространства в града за спорт навън са измежду главните претенции на жителите, изключително на по-младите. В тази връзка, ще се стремя да има повече начинания в посока поощряване към спорт в детска и юношеска възраст, както и психологичното здраве при подрастващите. Друга значима за мен тематика са начинания, свързани с повишение на публичната осведоменост за домашното принуждение и работа в посока предварителна защита, изключително в по-малките обитаеми места.

-Защо би трябвало на 29 октомври сливналии да изберат още веднъж Стефан Радев за трети мандат?

 –Стефан Радев е образован и потвърден специалист, който изведе сполучливо общината от тежкото финансово положение. Достоен и почитан човек, открит и с схващане към хората и техните проблеми. Най-важното е, че е открит към хората – не стопира да търси мнението им и се вслушва в рецензиите и мненията на жителите. Неслучайно по тази причина и дадохме опция сливналии да дописват управническата ни стратегия. А тя – несъмнено е най-задълбочената и качествена. Просто, непредубедено съпоставяне на предложенията от всички претенденти е измежду най-хубавите доказателства, че номер 7 в бюлетината няма опция!

-Продължете изречението: След четири години желая Сливен……да бъде още по-подреден европейски град – горделивост и образец за всеки, обвързван с града ни.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР