Слънцето, потта, солената вода и хлорът могат да увредят сериозно

...
Слънцето, потта, солената вода и хлорът могат да увредят сериозно
Коментари Харесай

Внимавайте през лятото, ако носите екстеншъни

Слънцето, потта, солената вода и хлорът могат да увредят съществено копринено меката коса, а за дамите с екстеншъни нещата могат да станат много неприятни.

Коафьорите обаче предлагат няколко трика, с които да се погрижите за удължената коса.

Косата, от която са направени екстеншъните, изисква същите грижи, както и нашата лична. Чупливи и изискващи повече грижи в действителност са връзките на екстеншъна и косата – възли, капси или клипс. За железни връзки най-голямата опасност е водата. Нормално е да плувате, когато сте на море или на басейн, само че не “киснете ” екстеншъните прекомерно дълго и незабавно ги подсушете, щом излезете от водата. Експертите предлагат да подсушите връзката, като попиете водата, а за останалата част от косата може да употребявате издухване. Препоръчително е да вържете на плитка или в ниско кокче екстеншъните, до момента в който се къпете. Но не и на опашка, изключително в случай че сте с кератинови кичури – опашката ще натовари в допълнение връзките.

За “зашитите ” кичури заплахата се крие в слънцезащитните артикули и козметиката за кожа. Всякакъв тип лосиони и кремове, които нанасяте на лицето си, вероятно могат да попият в линията на косата и да разхлабят лентата. Мийте си ръцете след нанасяне на козметиката, с цел да избегнете попадането на артикул в косата от несъзнателно допиране.

Подобно на естествената ви коса, екстеншъните изискват деликатни грижи без значение от сезона. Изпозлвайте артикули без сулфати, решете се постоянно и също по този начин постоянно посещавайте стилиста си. Ако сте с екстеншъни, които се “зашиват ”, избягвайте да нанасяте еликсир в корените на косата. Ако въпреки всичко слагате подобен, нанасяйте го на известно разстояние от връзките, с цел да избегнете разхлабването на лентата, което може да аргументи “изплъзване ” на кичурите. Когато се къпете, бъдете деликатни – не натривайте косата в корените и не прекалявайте с шампоана, един път седмично измиване с шампоан е задоволително.

Решете косата всеки ден, само че използвайте специфична четка, която няма да повреди екстеншъните. За върховете на косата обаче може да употребявате елементарна четка. Четките за екстеншъни са особено проектирани с козина, която не поврежда кичурите. Добре е да хванете в ръка кичурите и да разресвате надолу, с цел да избегнете в допълнение дърпане в корените.

Бюти трикове, които ви избавят на работа
латните правила за отбрана от слънцето
Без повече фалове с автобронзанта
Килограмите се топят по-лесно през лятото

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР