Слънчево ще се задържи времето и днес. Повече облаци ще

...
Слънчево ще се задържи времето и днес. Повече облаци ще
Коментари Харесай

Слънчево и горещо през почивните дни

Слънчево ще се задържи времето и през днешния ден. Повече облаци ще има в планинските региони, а валежи - единствено на изолирани места. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 31° и 36°, по Черноморието - от 27° до 29°.

И на следващия ден по-съществена купеста облачност ще има основно в планините, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан, в Югоизточна България краткотрайно мощен североизточен вятър. Температурите ще останат без смяна - оптималните - от 31° до 36°, по Черноморието - от 27° до 29°. Ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан, по южното крайбрежие краткотрайно мощен североизточен вятър. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще остане 2-3 бала.

Предимно слънчево ще бъде и в планините, само че в следобедните часове ще се развива купеста облачност с на обособени места едва ще превали.

Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток, по най-високите елементи - от юг-югоизток. Температури в курортите - от 21° на Алеко до 25° в Боровец, в Банско - 30°.

Слънчево време ще доминира и на Балканите, с повече облаци, превалявания и гръмотевици след обяд основно в планините и планинските региони.

На доста места на Британските острови в часовете до обяд ще има превалявания от дъжд; по-късно ще стопират. По-често облачно и с превалявания, тук-там и гръмотевични стихии, ще бъде в северните региони от Европа.

През идващите дни у нас ще се задържи най-вече слънчево, с купеста облачност следобяд, само че с дребна възможност за превалявания, основно в планинските региони. Температурите ще останат относително високи за август, оптималните в сряда ще са сред 33° и 38°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР