Слънчеви електростанции обезпечават 30 % от енергопотреблението в Република Алтай,

...
Слънчеви електростанции обезпечават 30 % от енергопотреблението в Република Алтай,
Коментари Харесай

30% от тока в руската република Алтай е от слънчеви електростанции

Слънчеви електростанции обезпечават 30 % от енергопотреблението в Република Алтай, оповестиха от пресслужбата в района, представени от РИА Новости.

Вторият стадий на Ининската Слънчева електростанция (СЕС) мощ от 15 МВт и Уст-Коксинската Съд на Европейския съюз мощ от 40 МВт от 1 декември стартира да превежда ток в района. От янаури 2020 година се възнамерява да бъде въведена в употреба още една станция.

По-рано вложители построиха и вкараха в употреба в Република Алтай две слънчеви станции в Кош-Агаче с мощ по 5 МВт, станции в Уст Кане и Онгудае - всяка от по 5 МВт, Майминска станция с мощ от 25 МВт и първия стадий на Ининската Съд на Европейския съюз с мощ 10 МВт.

През януари 2020 година ще проработи Чемалската Слънчева електростанция с мощ от 10 МВт.

" Това е изключително значимо за надеждността на електроснабдяването най-много на известния за туристите Чемалския район, където се намират голям брой туристически бази. По този метод откритата мощ на слънчевите поколения в района през 2020 година ще доближи 120 МВт ", оповестиха от пресслужбата.

Разчетената годишна направа на всички слънчеви електростанции е към 154 млн. кВт/ч. Очаква се включването в употреба на новите слънчеви електростанции в републиката да покачат надеждността на електроснабдяването на регионите и да намали загубата при транслиране на ток без нарастване на тарифните такси за жителите на Горни Алтай.

Припомняме, република Алтай се среща се в Сибирския федерален окръг и е част от стопански район Западен Сибир. Разположена е на повърхност от 92 600 km² (на 35-то място в Руската федерация). По население е на 81-во място.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР