Слънчев и горещ ще е и днешният ден. Максималните температури

...
Слънчев и горещ ще е и днешният ден. Максималните температури
Коментари Харесай

Жега и днес, градусите стигат 39 на сянка в Пловдив, Русе и Сандански

Слънчев и парещ ще е и днешният ден. Максималните температури още веднъж ще доближат 34-39 градуса, предвижда Националният институт по метеорология и хидрология.

В цялата страна е оповестена първа степен на предизвестие за евентуално рисково време - жълт код.

Сутринта ще е слънчево, а към и след обяд ще е горещо. В обособени региони оптималните температури даже ще надвишават 39 градуса. В София максимумът ще е 34 градуса на сянка. 39 ще са градусите в Пловдив, Сандански и Русе.

По-късно след обяд над северните и планинските региони ще се образуват купести и купесто-дъждовни облаци и тук-там ще превали временен дъжд. Възможни са местни гръмотевични стихии и градушки.

Вятърът ще е слаб от северозапад, в източните региони - от юг.

Над планините ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, а до среднощ тук-там ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, най-вече от изток-североизток, по здрач ще се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 29°, на 2000 метра – към 22°

По Черноморието ще бъде слънчево и горещо. Ще духа присъщ бриз. Максималните температури ще са 30-33°. Температурата на морската вода е 26-28°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР