Слънчака се превърна в истински Вавилон. В момента там има

...
Слънчака се превърна в истински Вавилон. В момента там има
Коментари Харесай

Нещо странно и невиждано се случва на Слънчев бряг

Слънчака се трансформира в същински Вавилон. В момента там има посетители от 57 националности, сподели за " Телеграф “ Румен Драганов, началник на Института за разбори и прогнози в туризма. Руснаците също се върнаха на морето без значение от войната. Пристигат със самолети през Дубай, Белград и Турция. Идват да се пекат по скъпите комплекси край Созопол на плажа на къмпинг " Златна Рибка “. В бургаския МОЛ е цялостно с руснаци, които изкупуват всичко, което им е допустимо.

Въпреки че в Царево доста от жилищата в комплексите са продадени, това лято част от руснаците се връщат да летуват и на басейните издигат съветското знаме до  българското, описаха очевидци. 

За връщането на руснаците, които са обичаният екскурзиант на хотелиери и ресторантьори, тъй като харчат с обсег, удостовери Румен Драганов, шеф на Института за разбори и прогнози на осведомителната среда в туризма. Повечето от тях имат тук парцели и доста от тях се връщат, сподели той. Британците в Слънчев бряг също си поставят знамето до праните гащи по балконите, с възприятие за комизъм разказа обстановката той. В момента на Слънчака е вавилонско стълпотворение. До края на последния уикенд са нощували 550 хиляди души, цитира настояща статистика по регистрацията Драганов. Гостите на морето са от 57 националности, от целия Европейски Съюз, само че и от трети страни. Тази година изненадата на морето са посетители от Испания и Португалия, туристи, които всекидневно пътуват до Велико Търново и Габрово. 

Към страните от Европейски Съюз би трябвало да се прибавят туристи от Турция, Северна Африка, Близкия изток, Израел, Англия.

Различни са и профилите на летуващите, описа увлекателно Драганов. От Близкия изток идват цели семейства на олинклузив, тъй като по този начин другите генерации намират всичко, което им харесва в общите тави.  Обичайно главата на фамилията се интересува от забавления в игрални зали, само че останалите вървят на плаж или се отдават със пристрастеност на всички СПА услуги по морето. Към СПА изкушенията на България имат особена уязвимост израелците, а някои от тях пълнят балнеосанаториумите  в Девин.  

Британците са най-благодарните ни туристи, съгласно Драганов. Те идват най-рано, когато ние сме с якета, а те към този момент плуват в морето, само че напущат последни чак през октомври. За тях тук е същински парадайс, тъй като халба бира сега коства 2,70 лева, което е просто един паунд. Те са родени пътешественици и си наемат независими жилища, не са фенове на олинклузива, а чеверметата и скъпите стекове са главно предопределени за тях. Британците ненавиждат таратор и ориз, само че за сметка на това харесват всичко останало от българската кухня, повдигна завесата на другите усети Драганов. Той добави, че на Слънчев бряг даже се е срещнал с туристка от Ирак. 

До кря на август местата са заети и в  Несебър, Равда, Свети Влас и Поморие. Почиващите са от Румъния, Полша и Чехия. " Има и много българи, които трайно са се открили да живеят и работят в Западна Европа. Те идват на отмора през лятото в Слънчев бряг и са немалка част от почиващите през последните няколко години ", обясни  зам.-шефът на БХРА Веселин Налбантов. С румънци беше цялостно в Ботаническата градина в Балчик, като опашката с коли пред входа стигаше 200 метра, описаха поданици на града.

На олинклузив идват и германци, и скандинавци, само че броят е нищожен на фона на легловата база, настояват хотелиери.  

Поляци, чехи  и унгарци са старите ни клиенти от времето на соца, които и сега събират слънце в най-южните ни курорти Приморско, Китен, Ахтопол и Царево. Те идват обичайно в този регион от десетилетия и смяна в профила на почиващите няма.  Созопол, който се слави като зона, окупирана от културтрегерите, пък притегля главно софиянци,  а друго обичано място на столичани е курортът Лозенец. 

Много шеф-готвачи се реалокираха от Анталия в скъпите хотели в Обзор, видя “Телеграф ". В олинклузивите могат да се видят и опитат чудесии на турската кухня и сладкарство, само че и на най-хубавото от българската и средиземноморската.  Това е и едно от обясненията за наличието на турски туристи по нашето Черноморие. По морето е цялостно и с украинци, които идват с рейсове и огромни коли всеки ден. Те наемат главно жилищата.  Повечето от тях купуват деликатеси в супермаркетите и си вършат частни празненства. Всички запитани хотелиери и ресторантьори са единомислещи, че българският екскурзиант е желан като се изключи руснаците, които харчат доста наедро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР