Сладкарят от град Бурса Хасан Аджар, чиято торта влезе в

...
Сладкарят от град Бурса Хасан Аджар, чиято торта влезе в
Коментари Харесай

Турски сладкар изпече торта рекордьор в чест на доставката на С-400

Сладкарят от град Бурса Хасан Аджар, чиято торта влезе в Книгата на върховете на Гинес, изпече обичайната турска торта за съветския президент Владимир Путин. Той решил да сътвори деликатеса около доставките в страната на съветската система за противовъздушна защита S-400.

"Началото на доставките на системите за противовъздушна защита С-400 в Турция, за които говорихме толкоз доста в страната ни, стана за нас добре пристигнала вест. Разбирайки какъв брой е значимо това за националната сигурност на страната ни, както и за връзките сред Турция и Русия, желая да дам своя принос в развиването на връзките сред нашите страни ”, сподели той преди да приготви тортата.

Руско-турският контракт за доставка на С-400 на Турция завърши през 2017 година Документът бе подложен на критика от Съединените щати: заплашвайки със наказания, Вашингтон се опита да убеди Анкара да се откаже от съветските оръжия.

Турските управляващи обаче устояха. На 12 юли 2019 година първите съставни елементи за С-400 бяха доставени на турската въздушна база.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР