Слабо захлаждане отчитаме, спрямо края на миналата седмица – 29°

...
Слабо захлаждане отчитаме, спрямо края на миналата седмица – 29°
Коментари Харесай

Дъжд и гръмотевици на много места и в следващите дни

Слабо захлаждане отчитаме, по отношение на края на предходната седмица – 29° е най-високата оптималната температура през днешния ден, в Пловдив, Лом и Чирпан; в София – 25°, по-хладно остана за следващ ден по Черноморието – Ахтопол 18°.

Минималните температури на следващия ден в множеството региони ще са сред 10° и 14°. В по-голямата част от страната сутринта ще бъде ясно и съвсем безшумно, а следобяд ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността и тук-там за малко ще превали и прегърми.

Ще духа слаб, в източните региони до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 24° и 29°, в София - към 27°.

На морския бряг времето ще се задържи най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, само че без превалявания. Ще духа до сдържан югоизточен вятър.

Максималните температури ще са от 17° до 21°, температурата на морската вода е 16°-18°, а вълнението на морето ще бъде едва.

Слънчево време ще доминира и в планините, само че в доста региони облачността краткотрайно ще се усилва и ще превали временен дъжд, съпроводен от гръмотевици.

Ще духа мощен северозападен вятър. Температурите ще останат без основна смяна - оптималните в курортите ще са от 11° на Алеко до 20° в Банско.

Не единствено у нас, само че и в западните региони от Балканите в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания от дъжд.

По-често облачно, с превалявания и гръмотевици, ще бъде и в Западна и Централна Европа, както и в по-голямата част от Пиренейския полуостров. В източната част от Европейска Русия ще е дъждовно, в крайните й северозападни региони ще превалява сняг. Слънчево и топло ще е над Централното Средиземноморие.

У нас, в околните дни тeмпературите ще се покачват. Ще доминира слънчево време, в следобедните часове с изолирани краткотрайни превалявания и гръмотевици, в сряда единствено в западните региони, в четвъртък и в североизточните, а в петък и събота - на повече места от страната.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР