Слабите оценки на задължителната за завършване на средно образование матура

...
Слабите оценки на задължителната за завършване на средно образование матура
Коментари Харесай

Резултатите от матурата по български език удариха ново историческо дъно

Слабите оценки на наложителната за довеждане докрай на приблизително обучение матура по български език и литература се усилват, а отличните понижават. Средният резултат от изпита на процедура е стигнал историческо дъно след леко усъвършенстване от 2016 година, когато резултатите за последно бяха рекордно ниски. Според специалистите от просветителното министерство за наклонност на трайно утежняване не може да се приказва, защото междинната оценка е съизмерима с тези от предходните години, а випуските са разнообразни.

Средната оценка по български език за явилите се на него над 49 300 младежи през 2019 година е 4.06 - най-ниската от 2008 година, когато се организираха първите наложителни зрелостни изпити.

Резултатът се дължи на по-голям % слаби и междинни оценки и в това време на понижаване на положителните, доста положителните и отличните резултати.



Най-големият проблем за младежите след 12 години в учебно заведение остава основаването на личен текст, даже и къс. Това се следи освен на изпита по български език и литература, само че и при матурите по непознати езици, където също има задания за четене, схващане и основаване на текст. За това и напъните на учителите щели да се насочат към развиването на умения за писане и четене с схващане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР