Скулптури, изваяни от шоколад с тегло от по 130 килограма,

...
Скулптури, изваяни от шоколад с тегло от по 130 килограма,
Коментари Харесай

Скулптури от шоколад от по 130 килограма показаха във Велико Търново

Скулптури, изваяни от шоколад с тегло от по 130 кг, подредиха във Велико Търново. От сладкото прелъщение са изваяни фигурите на Венера Милоска, Афродита, Ерос, римлянка, делва, стомни, ангел и други

Пластиките бяха подредени в галерия в Централ Мол в остарялата столица. Експозицията ще остане до 14 февруари.

Девет са шоколадовите фигури, които търновци могат да видят. Докато продължава изложбата, стените на комерсиалния център ще бъдат окичени с пана, върху които гостите ще могат да рисуват с шоколадово мастило, само че за задачата ще би трябвало авансово да заявят желанието си за това. Малчуганите ще имат опцията да оцветяват картинки с шоколад.

Велико Търново е четвъртият град след Варна, Бургас и София, където гостува изложбата, направена по план на началник Ради Стамболов. Проектът за шоколадовите фигури е част от събитията, които се организират в Европейската младежка столица Варна през предходната година. Затова и помощниците на Ради Стамболов са възпитаниците на Варненската гимназия по туризъм.

Ради Стамболов е вицепрезидент на Европейската кулинарна организация за България и член на университетския ръб на първата кулинарна академия в България. Производител е на първото в България шоколадово суши, прави първия в България шоколад с QR-код. Освен това е известен и с обстоятелството, че е приготвял храна за над 50 министър-председатели, президенти и кралски особи в целия свят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР