Скриването на лъжица в бельото може да звучи налудничаво, но

...
Скриването на лъжица в бельото може да звучи налудничаво, но
Коментари Харесай

Скрийте лъжица в бельото си. Трикът, който може да спаси хиляди жени

Скриването на лъжица в бельото може да звучи налудничаво, само че в действителност е интелигентен трик, който може да помогне да се спасят хиляди дами от насилствен труд и полова търговия.

Лекторът Нора Адин от Швеция желае допустимо най-вече хора да научат и да разпространят съвета, с цел да оказват помощ за спасяването на повече дами от принудителен брак и други типове подтисничество.

„ Важно е да се обърне внимание на това в този момент, изключително когато летните ваканции стартират и толкоз доста хора пътуват “, сподели Нора пред локалния вестник Expressen.

След като научава какъв брой доста женски ориси са били унищожени от подтисничество, принуждение и насилствен брак, 23-годишната Нора от Швеция взема решение да направи нещо по въпроса. Тогава й хрумва концепцията с лъжицата.

Тя желае да популяризира трика с „ лъжица в бельото “ измежду дамите на всички места. Това е елементарен, само че ефикасен трик, който един ден може да избави нечий живот.

Ето по какъв начин работи:

Ако в миналото попаднете в обстановка, в която се пробват да ви изведат от страната със аероплан срещу волята ви или посредством закани и би трябвало да говорите с служител на реда уединено надалеч от агресорите ви, просто поставете лъжица или различен железен предмет в бельото преди да преминете инспекцията за сигурност на летището.

При прекосяване през металдетекторите ще прозвучи сигнал и ще бъдете ескортирани до особено помещение за ръчен обиск, изключващ наличието на вашия агресор.

Това е!

Пионер в „ техниката на лъжицата в бельото “ е благотворителната организация Karma Nirvana, основана в Обединеното кралство.

Защо лъжица? Защото не е рисков предмет, железен е и няма да бъде прекомерно стеснителен за сигурността.

Често младите девойки са принуждавани към насилствени бракове от личните си фамилии. Разследване на Guardian разкрива, че във Англия са били подадени над 3500 отчета за принудителен брак до полицията за интервал от три години.

Жена от Бирмингам беше наказана на четири години и половина затвор за това, че подмамила 17-годишната си щерка да пътува до Пакистан и я принудила да се омъжи за мъж, 16 години по-възрастен от нея.

Лятната почивка е пиковият миг, в който родителите водят дъщерите си в чужбина, с цел да се омъжат.

Великолепна е концепцията с лъжицата, нали? И несъмнено си заслужава да бъде споделена, тъй като колкото повече хора знаят за този трик, толкоз по-вероятно е един ден той да избави нечий живот.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР