Скритите послания с Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews,

...
Скритите послания с Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews,
Коментари Харесай

Скритите послания: Мистичните свойства на Берилите

 " Скритите послания с Красимир Куртев “ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре пристигнали в рубриката! В следващото издание ще ви показва тематиката за скъпоценностите от семейство Берил.

Различните скъпоценни камъни се групират на фамилии под едно име. Например Рубин и Сапфир са към фамилията на Корунд. Скъпоценните камъни от групата на Берил са изумруд, аквамарин, златист берил, морганит и биксбит.

Берил водач от семейство скъпоценности. Всички скъпоценности от фамилията на Берил са алуминиево-берилиеви силикати и имат неотстъпчивост от до 8 по скалата на Мос. Разновидностите на Берил се разпознават по своя цвят, само че се разграничават значително и по своята бистрота и непорочност.

Най-скъпият от фамилията на скъпоценностите Берил е Изумруд, който има най-вече включвания и най-малка бистрота. Изумрудът е фамозен със своя непостижим цвят, който се дължи на следи от хром. Колумбия се слави с най-вече смарагди – изумруди, значими находища има и в Бразилия, Зимбабве, Афганистан, Мадагаскар, Нигерия и Танзания.

Аквамарин е Вторият най-известен берил е аквамаринът, наименуван по този начин поради своя цвят на морска вода. Цветът му се дължи на следи от желязо. Най-наситените цветове се ценят най-вече, въпреки че доста от по-тъмните цветове на пазара са били усъвършенствани посредством топлинна обработка. Традиционният източник на аквамарин е Бразилия, съперници на залежи от аквамарин се появиха в Мозамбик.

Всички останали берили са познати като драгоценен берил, само че розовата вариация е получила наименованието морганит, в чест на американския банкер и колекционер на скъпоценни камъни, Дж. П. Морган. Обикновено морганитът е нежно розов до лилав, само че съществува и розово-оранжева вариация. Най-прочутите находища на морганит се намират в Афганистан.

Златист берил, който бива лимонено жълт и златистожълт, има извънредно огромна непорочност. При него включванията са необичайност и невероятната непорочност, съчетана с прелестен цвят, трансформира този берил в отличен камък за всевъзможни бижута. Златистият берил се среща в Бразилия, Мадагаскар, Намибия, Нигерия, Шри Ланка и Зимбабве.

Съществуват относително редки разновидности на берила. Малиново алената вариация постоянно появява на пазара под името биксбит. Той е много необичаен и се среща само в щата Юта в Съединени американски щати. Безцветният берил се назовава гошенит, по името на едно място в Гошен (Масачузетс).

Следва да се означи, че скъпоценният камък хризоберил, макар своето име, не е член на фамилията на берил. Хризоберилът има друг химичен състав (берилиево-алуминиев оксид) и неотстъпчивост 8,5 по скалата на Мос. Видът на хризоберила може мощно да прилича този на златистия берил. Най-прочутият хризоберил е александритът.

От персонален опит, скъпоценностите от семейство Берил влияят като удобна терапия при, астма, болести на черния дроб, проблеми с очите, сърдечни проблеми, световъртеж, импотентност, и белодробни блокажи, в това число катаракта. Имах реципиент, една жена с диоптри както следва 5.05 ляво око и 5.10 дясно око. Дамата към този момент даже не носи очила.

Мистичните свойства на Берил

Берил е мощен енергиен камък помагащ при спорове и разногласия. го прави притежател непобедими, само че не прекомерно нападателни. Морганит (Розов Берил) притегля и поддържа любовта. Насърчава любящи мисли и дейности, задейства и почиства сърдечната чакра, успокоява напрежението и е от изгода за нервната система. Въздейства при подозрителност и нарцисизъм, които блокират духовният прогрес. Той подкрепя узнаването на подценени душевни нужди на душата, оказва помощ при признаването прочувствени потребности и не изразени усеща. Морганит е мощен камък за разтваряне съзнателната или несъзнателната резистентност на излекуване и промяна, разрешава на сърцето да се отвори, с цел да получи безусловна обич и излекуване.

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР