Скритата заболеваемост от COVID-19 може да достигне до над 15

...
Скритата заболеваемост от COVID-19 може да достигне до над 15
Коментари Харесай

Скритите COVID случаи у нас може да надхвърлят 15 000 този месец

Скритата заболеваемост от COVID-19 може да доближи до над 15 000 случая още този месец. Това предвижда пред Нова телевизия математикът проф. Огнян Кунчев.

По негови думи този месец болните, които са от скритите цифри, ще се усилят най-малко до 15-20 000 хиляди, а според формалната статистика новите случаи ще бъдат към 2-3000.

Кунчев обаче е смутен от това, което не се загатва, а именно смъртността. Той означи, че тя е висока даже в много по-ваксинирани народи.

" За да се ориентираме в Коронавирус обстановката, най-добре е да погледнем какво се случва при съседите ни. В момента се намираме в доста динамична обстановка - непрекъснато идват туристи, българи, които работят в чужбина се прибират. А като погледнем какво се случва в Гърция - там вълната продължава да се качва. По-успокоително е ситуацията в Австрия и Германия, където вълната през последната седмица се поуспокои. В България обаче обстановката занапред ще назрява ", счита математикът.

По негови калкулации имаме към 750 болни на 7-дневна база. По негови думи това значи, че болните са най-малко 7 пъти повече, т.е. към 7-8 000 болни действително.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР