Скоро ще почне да вирее политически COVID 21. 28 март

...
Скоро ще почне да вирее политически COVID 21. 28 март
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Скоро ще почне да вирее политически COVID 21

Скоро ще почне да вирее политически Коронавирус 21. 28 март и 23 май са евентуалните дати за изборите. Трябва да са в специфичен режим, с цел да не измрат гласоподавателите. Това съобщи в предаването "Беновска пита " проф. Михаил Константинов.

Последната допустима дата за избори при съблюдаване на Конституцията е 23 май – позволява се 50-месечен избирателен цикъл.

"Болните и карантинираните от коронавирус имат цялостни изборни права да гласоподават, само че не знам кой ще провежда секция в ковид-отделение или ще върви по домовете на инфектиран. Най-малко са дали своят вот 1,9 млн. на европейските избори, през последните години най-голямото число е 3,6 млн. Някъде сред 2,5 – 3,5 млн. чакаме да гласоподават ", сподели проф. Константинов.

"Намаляването на интензивността ще бъде заради пандемия, аргументите ще са разнообразни. А хората от СИК по какъв начин ще броят бюлетините, по какъв начин ще се дезинфекцират? Трябва да осигурим сигурността и правата на гласоподавателите и членовете на изборни секции.

Депутатите би трябвало да вземат решение – дали да не бъдат лимитирани някои права при пандемична конюнктура, само че не може да се лишават конституционни права. Има действителна заплаха да нарушим правата на заболели и карантинирани ", изясни професорът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР