Скоро границата между робот и човек може да бъде премината.

...
Скоро границата между робот и човек може да бъде премината.
Коментари Харесай

Китайска фирма създава неразличими от човек роботи

Скоро границата сред робот и човек може да бъде премината. Въпреки че концепцията да потърсиш прочувствена поддръжка от андроид, който наподобява като от филм, може да звучи нереално, китайска софтуерна компания се пробва да я трансформира в действителност. Главният изпълнителен шеф на EX Robots Ли Боян, демонстрира няколко човешки изражения пред екран, който ги разпознава и кара роботите да ги възпроизвеждат в действително време. С сходна на човешката кожа, мимики и физически придвижвания, както и с опция за несъмнено равнище на езиково изложение, тези андроиди са проектирани да работят като хора и да показват емоции.  

 
Смятаме, че крайната форма на хуманоидните роботи би трябвало да бъде безпределно близка до тази на хората. В този случай би трябвало да прибавим взаимоотношения от други измерения. В съпоставяне с други интелигентни устройства, нашите имат спомагателни благоприятни условия за изложение.
Ли Боян, основен изпълнителен шеф на EX Robots

Изложените роботи са измежду най-популярните на годишната Световна конференция за роботи в Пекин. Благодарение на изкуствения разсъдък и езиковите модели машините могат да взаимодействат с хората по натурален метод, като генерират съответните изражения на лицето. 

 
Сега можем точно да направляваме дебелината на кожата и можем да я създадем доста тънка. В същото време тя е комбинирана с механичната конструкция, тъй че когато вътрешната конструкция се движи, кожата извън може да прави съответните промени.
Ли Боян, основен изпълнителен шеф на EX Robots

Ли счита, че роботите са предопределени да задоволяват прочувствените потребности на хората в едно бързо разрастващо се и застаряващо общество. Той допуска, че те даже биха могли да заменят човешките взаимоотношения. Световната конференция за роботи продължава до 22 август.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР