Скопие. Днес за първи път лично ми бе представен постигнатият

...
Скопие. Днес за първи път лично ми бе представен постигнатият
Коментари Харесай

Македонският президент Георги Иванов: Чрез договора Гърция иска да направи с македонците в Македония това, което направи с македонците в Гърция

Скопие. „ Днес за първи път персонално ми бе показан постигнатият контракт сред Заев и Ципрас. На срещата с премиера Зоран Заев и министъра (на външните работи) Никола Димитров им споделих, че това е техен персонален контракт, тяхно персонално решение и тяхна отговорност “, съобщи президентът на Македония Георги Иванов в обръщението си към обществеността, предава скопското електронно издание „ Фокус “ .
„ Този персонален контракт е оттегляне от досегашните позиции, които бяха доказани на досегашните лидерски срещи, че няма да има промяна на името за цялостна приложимост. Такава нездравословна договорка, която е неповторима в човечеството, е неприемлива и неразумна. С него се унищожават държавните институции.Няма да узаконявам политически беззакония. Целият развой беше непрогледен. Текстът на съглашението е изумителен за Република Македония. Той не планува единствено смяната на конституционното име, а смяна и на преамбюла на Конституцията. Дали това е национализъм, дали е национализъм махането на члена за отбрана на малцинствата? Достойно ли е да се одобряват всички гръцки претенции. Македонската страна няма гаранции, повече проблеми се отварят, в сравнение с са затворени “, безапелационен е македонският държавен глава.
Иванов добави, че Гърция е постигнала максимума от настояванията си и в този момент посредством контракта желае да направи с македонците в Македония това, което е направила с македонците в Гърция.
„ Призовавам македонския народ да не се плаши. Дръжте го, подхранвайте нашия безконечен блян за неподчинение. Няма да ме разколебаят с прилепяне, изнудване и закани. Няма да поддържа подобен нездравословен контракт “, съобщи президентът, който, както постоянно, не отговори на въпросите на публицистите.
Според него, посредством контракта Гърция е получила всичко, а Македония нищо.
„ Погазва се заветът на нашите предшественици, тези, които с чисто сърце сътвориха вековният блян за нашата една и единствена Македония. Трие се историята за самостоятелната Македония. Отнема се правото на неродените да бъдат македонци. Европейски Съюз и НАТО не могат да бъдат опрощение за неприятния контракт. Тази договорка поляризира, вместо да сплоти обществото “, посочи Иванов.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР