Скопие/Атина. Македонският министър-председател Зоран Заев и гръцкият му колега Алексис

...
Скопие/Атина. Македонският министър-председател Зоран Заев и гръцкият му колега Алексис
Коментари Харесай

„Макфакс“ : Зоран Заев и Алексис Ципрас на тет-а-тет среща в София

Скопие/Атина. Македонският министър-председател Зоран Заев и гръцкият му сътрудник Алексис Ципрас ще се срещнат в четвъртък заран в София. Преговорите сред двамата министър председатели ще се проведат в коридорите на срещата на високо ниво сред Европейски Съюз и Западните Балкани, на която ще разисква европейската вероятност на страните от района, напомня македонската осведомителна организация „ Макфакс “.
Целта на срещата ще бъде да се обобщят разискванията сред двете страни до момента и в същото време да се дадат насоки за идващите стъпки. Заев по-рано изрази вяра, че съглашението ще стане факт.
„ Успехът, реализиран до момента от външните министри, е за почитание. Надявам се, че навръх срещата на върха на Европейски Съюз и Западните Балкани и на срещата с гръцкия министър председател да можем да затвърдим досегашните триумфи и, в случай че не друго, да поговорим за методите за намиране на решение ", съобщи Заев.
Еврокомисарят по разширението Йоханес Хан също изрази убеденост, че може да бъде реализирано решение на разногласието за името сред Македония и Гърция. В изявление за гръцкия вестник „ Та неа ", австрийският политик съобщи, че срещата в София няма да бъде решаващата точка за това дали ще има решение, само че това, което е значимо в процеса, е качеството на контракта.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР