Скокът на Антон Хекимян от нюзрума на bTV към дълбоката

...
Скокът на Антон Хекимян от нюзрума на bTV към дълбоката
Коментари Харесай

Анна Цолова пред Дарик: Решението на Хекимян осветява процеси, които се случват и в други медии

Скокът на Антон Хекимян от нюзрума на bTV към дълбоката политическа кариера провокира сериозен публичен отзив, кактои доста гласове в отбрана на хода му, които не схванаха за какво тъкмо критиците го подлагат на критика. Симбиозата сред политика и публицистика, както и качеството на българските медии разяснява журналистът Анна Цолова в предаването " Дребният шрифт " по Дарик радио.

" Личните решения на Антон или който и да било не мие работа да разясня, желае ми се от горната страна да погледна целия този развой. В единственото му към този момент телевизионно изявление той сподели " да,трите национални малките екрани си наподобяват и това не е неприятно,защото значи, че отразяват действителността ". Аз считам, че точно това е казусът. Приличат си, тъй като имат общи белези, които за жалост приказват за едно многогодишно подтисничество ", уточни Анна Цолова.

" Решението на Антон Хекимян е на повърхността – върхът на айсберга. Неговото решение осветява едни процеси, които напълно не значи, че не се случват в останалите медии. Ключовото изречение, че трите малките екрани си наподобяват, е това, на което желая да стъпя - за какво, когато тези три огромни медии си наподобяват, е проблем, и за какво Антон просто осветява един проблем с решението си ", разяснява още журналистът.

Като един фактор, по който си наподобяват трите огромни национални малките екрани, Анна Цолова откроилипсващата проверяваща публицистика. По думите й такава не съществува.

" В момента на пазара има проверяващи публицисти, които могат да влязат в дълбочина, да опишат по забавен метод за турднообясними процеси. Защо Миролюба Бенатова и Генка Шикерова не са в националните медии? Това е един лакмус за това какво се случва в огромните редакции на огромните малките екрани. Те бяха отстранени без никакви учредения ", съобщи още Цолова.

" Появата на едни и същи лица – коментанори, анализатори, политолози, антрополози - заслушвайки се в техните тематики, от години ние от самото начало слушаме тезите на ГЕРБ или Движение за права и свободи ", уточни още тя.

Журналистът разяснява и тематиката за обществените мрежи и онлайн общуването, като съобщи, че съгласно неяе естествен развой обичайните медии да губят своето доверие, гледаемост, читаемост. Според нея е разумно телефонът да е главният ни източник на информация, тъй като е леснодостъпен.

Анна Цолова уточни като добър образец ютюбърътЛюбомир Жечев, който съчетава инереса на младите към дадена тематика и сериозната публицистика. " Той влезе в полезрението ми, когато стартира да разобличава съветската дезинформационна война. Може би товае бъдещето. В ютюб има и доста други образци, които извършват същата задача, като тази, която извършват губещите доверие огромни медии ", сподели още тя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР