Скок в туристическите пътувания очакват в Италия през предстоящите Великденски

...
Скок в туристическите пътувания очакват в Италия през предстоящите Великденски
Коментари Харесай

Италия очаква над 7 млрд. евро приходи от туризма за Великден

Скок в туристическите пътувания чакат в Италия през идните Великденски празници. Това се дължи освен на традицията, само че и на премахването на зеления документ за редица обекти - хотели, заведения навън, музеи и други публични обекти.

Близо 14 милиона италианци ще честват Великденските дни отвън дома си, като 29% ще удължат ваканцията си до 25 април – формален празник, на който се празнува Освобождението от фашизма и нацизма. Това регистрира сдружението на италианските хотелиери Federalberghi.

Означава, че съвсем 90% от италианците ще останат в Италия, като в по-голямата си част ще се възползват от ваканционните си жилища или тези на другари, 25% ще отседнат в локалните хотели, единствено 10% са избрали почивка отвън страната. Най-голям напор ще има в морските селища и курорти, по-късно в градовете на изкуствата и в планините.

Избралите чужбина са се спрели най-вече на европейските столици, писа в. " Български вести ".

Средно на човек, великденският отдих ще коства сред 500 и 700 евро според от избора, като се планува оборот над 7 милиарда евро. За ръководителя на Federalberghi Бернабò Бока обаче, войната в Украйна е като щръкнал облак над туристическия бранш.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР