Сключването на „Автокаско“ е доброволен избор, когато искаме да осигурим

...
Сключването на „Автокаско“ е доброволен избор, когато искаме да осигурим
Коментари Харесай

Кое определя цената на застраховката Автокаско?

Сключването на „ Автокаско “ е непринуден избор, когато желаеме да осигурим спомагателна отбрана за своя автомобил. Това е един от най-често търсените артикули на застрахователния пазар. Въпреки известността на тази застраховка, доста от потребителите не са осведомени с цялостния й обсег. Ето за какво тематиката стана част от просветителната акция на осигурителен брокер 24Ins.bg., инициирана през 2017г. посредством социологическо изследване, което демонстрира до каква степен потребителите са осведомени със застрахователните артикули.

Основните параметри, с които би трябвало да сме наясно при сключването на застраховката „ Автокаско “ са:

- Какво и какъв брой покрива?

- От какво зависи цената?

- Какво се случва при вреда?

- За какво да внимаваме при избора си?

При подписано „ Автокаско “ застрахователната компания покрива отчасти или напълно бъдещите разноски за сервизни и други услуги за премахване на вреди, в резултат на пътен случай, естествени бедствия, кражба или несъзнателно самопричинени вреди по МПС-то. Целта е автомобилът да бъде възобновен до положението, в което е бил все още на подписване на застраховката „ Автокаско “. Тук е значимо да знаем, че всеки консуматор на този артикул може самичък да избере какво да включва мечтаната застраховка, т.е. да уточни покритията, които са му нужни. Размерът на застрахователната награда варира по отношение на определените от притежателя покрития. Колкото по-малко е покритието на услугата, толкоз по-ниска е крайната й цена.

Цената на застраховката „ Автокаско “ се дефинира според от още няколко фактора. Един от тях е цената на автомобила все още на застраховката, или неговата междинна пазарна стойност. Друг определящ фактор е възрастта, както на автомобила, по този начин и тази на притежателя. При възраст на притежателя под 30 години, се следи завишение на офертите. Други критерии, съгласно които се дефинира цената на „ Автокаско “-то са съществуването на вреди от предишни години, както и регионът, в който е регистриран автомобилът.

Много от въпросите и незнайните за потребителите се появяват в миг на провокирана вреда и дейностите, които я съпътстват. Първата стъпка е да се направи оценка на наличните вреди на МПС-то и да се подхващат ограничения за отстраняването им. В най-лошия случай автомобилът се дефинира като „ Тотална вреда “ – тогава, когато уврежданията надвишават 70% от действителната стойност на транспортното средство.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР