Складът е локализиран в ДЛС „Дунав“ – Русе, в разсадник

...
Складът е локализиран в ДЛС „Дунав“ – Русе, в разсадник
Коментари Харесай

Открит е склад за директна продажба на дървесина на населението в Русенска област

Складът е локализиран в ДЛС „ Дунав “ – Русе, в разсадник „ Хотанца “

Въпреки, че от СЦДП оповестяват, че всички хранилища са открити, към момента има проблеми с правенето на описи от страна на кметовете в избрани обитаеми места 9 склада, ситуирани на територията на Северноцентрално държавно дружество в държавните горски и ловни стопанства, оферират директна продажба на дървесина за физически лица в региона. Това оповестиха в отговор на питане от СЦДП.

Във всяка една от петте административни области, попадащи в обсега на Северноцентрално държавно дружество Директива за птиците, има открити хранилища за директна продажба на дървесина на физически лица. Общият брой на складовете за директна продажба в обсега на СЦДП е девет.

В Габровска област склад има в ДЛС „ Росица “, в местността „ Лъгът “. В Област Велико Търново складът се намира в горскостопански разсадник в село Джулюница, към ДГС Горна Оряховица. В Русенска област складът е локализиран в ДЛС „ Дунав “ – Русе, в разсадник „ Хотанца “. Един склад за дървесина има в разсадника на Горско стопанство Разград и още един в стопанския двор на горскостопански сектор „ Воден “, към ДЛС „ Воден-Ири Хисар “. В ДГС „ Сеслав “ – гр. Кубрат са разкрити два склада – един в административната постройка на сектора в град Исперих, а другият е във фазанарията до село Сеслав. Два склада за директна продажба на дървесина на физически лица са има в област Силистра, и двата в обсега на в ДЛС „ Каракуз “ – един в стопанския двор на горскостопански сектор „ Каракуз “ и един в стопанския двор на горскостопански сектор „ Зли дол “.

Органичение: Поръчват се единствено до 10 кубика на човек

Записването за приемане на дървесина от гореспоменатите хранилища се случва посредством кмета на съответното обитаемо място, който изготвя лист със искащите да поръчат дървесина от съответния склад.

36 740 пространствени кубически метра дърва за огрев на популацията са дали стопанствата от СЦДП. Според показаните данни, към 15 юли 2022, горепосоченото количество дърва е задоволило потребностите на 5 122 семейства.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР