Скица, нарисувана с флумастер от Мохамед Али, беше продадена за

...
Скица, нарисувана с флумастер от Мохамед Али, беше продадена за
Коментари Харесай

Скици на Мохамед Али бяха продадени на търг в Ню Йорк

Скица, нарисувана с флумастер от Мохамед Али , беше продадена за над 425 000 $ на търг в Ню Йорк, на който бяха препоръчани негови малко известни творби на изкуството, съобщи Ройтерс.

Някои от творбите на починалата легенда на бокса надвишиха неведнъж предварителните оценки.

Скицата, наречена " Жили като пчела " , нарисувана върху хартия през 1978 година, провокира максимален интерес измежду препоръчаните повече от 20 картини, рисунки и скици на някогашния първенец в тежка категория, отразяващи интереса му към религията, общественото правораздаване и личната му кариера.

Предварителната оценка на скицата беше сред 40 000 и 60 000 $. Легендарният Мохамед Али употребява фразата, с цел да опише стила си на боксиране.

На търга, проведен от аукционна къща " Бонамс ", бяха продадени 26 творби на изкуството на Али за обща сума от 945 524 $ - три пъти по-висока от упованията.

Новият притежател на скицата " Жили като пчела " е английски колекционер на такъми на Мохамед Али.

За пристрастеността на Али към изкуството се знае малко. Известно е, че той е обичал да прави скици като метод за разформироване след мач или подготовка.

Картина в алено, бяло и синьо върху платно от 1979 година, с думите " Обичам те Америка " , беше продадена за 150 000 $ . За схема с писалка от 1967 година, сравняваща исляма с християнството, бяха платени 24 000 $.

Бившият международен първенец в тежка категория приема исляма през 1964 година, откакто за първи път печели купата с името Касиус Клей. Легендарният боксьор умря през 2016 година на 74 години след продължителна борба с заболяването на Паркинсон. Предложените на търга картини и рисунки са от сбирката на Родни Хилтън Браун, който е работил с Мохамед Али върху неговото изкуство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР