Ски курортите в България отдавна се смятат за най-добрата възможност

...
Ски курортите в България отдавна се смятат за най-добрата възможност
Коментари Харесай

Световни медии: Българските ски курорти вече не са най-изгодните в Европа

Ски курортите в България от дълго време се считат за най-хубавата опция за английските скиори, които се надяват да се качат на пистите с стеснен бюджет. Боровец и Банско може и да нямат блясъка на Вербие, оживлението след каране на ски в Санкт Антон или живописните селца на " Трите долини ", само че като стабилен и комфортен за портфейла вид България е ненадмината към този момент повече от десетилетие, написа The Guardian, написа.

Всичко това обаче се промени, като тази година българските курорти бяха засенчени от един малко евентуален бюджетен противник: Бардонекия в Италия. Според изследване градчето в Пиемонт, ситуирано на 96 км от Торино и на няколко минути път с кола от границата с Франция, в този момент е най-изгодният ски курорт в Европа за възрастни.

Сравнявайки цените на седмична ски карта за възрастен, наем на ски и обувки, уроци, разнообразни питиета и обяд на пистите в 36 европейски курорта, проучващите са открили, че с цена от 531,65 английски лири (1229.70 лева) Бардонекия е доста по-евтин от Боровец (553,98 английски лири или 1281.35 лева) и от класирания на трето място Ле Корбие във Франция (611,32 GBP или 1414 лева) и доста по-изгоден от доста по-известни курорти като Морзин във Франция (760,56 английски лири или 1759.17 лева) или Ишгъл в Австрия, които ще ви коства 2065 лв..

Начело на класацията за най-скъпа дестинация изненадващо е милионерската площадка Цермат, където седмица за един възрастен тази зима, преди пътуването, настаняването или вечерното хранене, ще коства 3087.29 лв..

Според годишния отчет за ски курортите, направен от Post Office Travel Money, от " огромната четворка " европейски дестинации - Франция, Швейцария, Италия и Австрия, като цяло Италия предлага най-хубава цена, а още три италиански курорта - Заузе д`Улкс, Сестриере и Ла Туиле са в топ 10.

Разположен на южния вход на пътния тунел Фрежус, Бардонекия е известен ски курорт от повече от век, а през 2006 година е хазаин на някои надпревари от Зимните олимпийски игри в Торино.

Проучването открива, че цените в Бардонекия са се повишили единствено с 1,4 % през последната година спрямо втория в класацията Боровец (с 8,2 %), до момента в който Банско е паднал на шесто място след 18,1 % нарастване, провокирано от увеличените разноски за ски учебно заведение.

Цените са се намалили в девет от 31-те курорта, които бяха изследвани и през предходната година, като максимален е спадът във Франция и Венген в Швейцария, които са с 5,5% по-евтини.

При цените за четиричленно семейство най-евтиният курорт е Яхорина в Босна и Херцеговина (1 656,62 английски лири или 3831.75 лева), на второ място е италианският курорт Пасо Тонале, а на трето - Бардонекия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР