Скъпи тунджанци,Днес празнуваме Деня на Независимостта на България. Делят ни

...
Скъпи тунджанци,Днес празнуваме Деня на Независимостта на България. Делят ни
Коментари Харесай

Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“: Да живее свободна и независима България

Скъпи тунджанци,

Днес честваме Деня на Независимостта на България. Делят ни 114 години от паметната дата, на която думите от Манифеста на независимостта огласят старопрестолния ни град, отхвърляйки васалната взаимозависимост, рестриктивните мерки, спъващи пълноценното развиване на страната ни.

Редом с Освобождението и Съединението, оповестяването на Независимостта на България също е историческо дело, което всеки българин би трябвало да познава и непрестанно да премисля.

В историята ни има доста значими събития, от които да се ръководим. Има и национални произшествия, само че те също ни служат за поука. Познаването на историята, на съграденото от предците, ни оказва помощ да начертаем вярната посока за развиване на страната ни. И както ние се учим от предишното, по този начин поколенията след нас ще се вглеждат и ще правят оценка делата ни.

Какво ще оставим на идните?

Кой различен, в случай че не ние, ще отстоява най-добре националните ползи на България?

Тези въпроси би трябвало да си задаваме в ежедневните ни дейности. И да осъзнаем най-важното - ние можем да се оправим с всяко затруднение, щом ги има волята и желанието, щом имаме вяра в личните си благоприятни условия и ни сплотява огромна цел.

Скъпи тунджанци,

Заедно честваме Деня на Независимостта на България. Заедно ще се преклоним пред паметта на починалите във войните тунджанци. И отново дружно ще си кажем, че триумфите зависят от нас и ще погледнем към бъдещето с вяра. Защото в община „ Тунджа “ има инициативни младежи, които милеят за селата.

Защото в нашите обитаеми места има мощна локална общественост, подготвена да протегне ръка и да сътвори Добро.

Готовността да окажеш помощ на човек в потребност, да отделиш време и сила не за себе си, а за другите, за родния си край, значи доста.

Това верую следваме и ние в работата си и в отношението си към жителите на община „ Тунджа “.

В днешния празничен ден дано си пожелаем да бъдем единни, дейни и виновни хора!

Нека ни води любовта към Родината и в сърцата ни да отекват думите на Манифеста: „ Да живее свободна и самостоятелна България! Да живее българският народ! “

Честит празник!
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР