СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,Тази година отбелязваме 110 години от Балканската война –

...
СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,Тази година отбелязваме 110 години от Балканската война –
Коментари Харесай

Ангел Безергянов: Честит празник на община Смолян!

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

Тази година означаваме 110 години от Балканската война – война освободителна и правдива, водена от свят блян и с една цел – избавление на българите под непознат терор и обединяване на Отечеството ни.
За 100 и десети път честваме и Родопската независимост, пристигнала с сполучливото нахлуване на българската войска и победоносната борба на връх Кавгаджик, наименуван през днешния ден Средногорец или „ Родопската Шипка ”.
Съдбоносните боеве на 19, 20 и 21 октомври 1912 година, в които войните от 21-ви пехотен Средногорски полк, 9-ти пехотен Пловдивски полк, пограничните роти от състава на Родопския отряд и присъединените към тях локални доброволчески чети отблъскват врага, вземат решение ориста на Родопите като я причисляват към Майка България!
На върха остават вечно 96 български войни, пред чийто героизъм се прекланяме.

Поклон и пред пълководския гений на полк. Владимир Серафимов – освободителят на Родопите, въплъщение на бойния дух на Българската войска.

В тържествените празнични дни, когато със синовна респект и неспокойствие си спомняме делата и успехите на нашите предшественици, жертвоготовната им обич към Отечеството и подвига им, осъществен само в името на България, е редно да се запитаме до каква степен сме техни почтени наследници, какво още да създадем, с цел да съхраним и предадем техните идеали на децата си.

Нека с достолепие и приемливост обединим стремежите си за разцвет на страната ни и да работим за сполучливото бъдеще на Родопския край.

Честит празник на община Смолян!

Ангел Безергянов
Председател на Общински съвет -Смолян
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР