„Скъпи приятели, намираме се в „Росенец“. Зад нас е една

...
„Скъпи приятели, намираме се в „Росенец“. Зад нас е една
Коментари Харесай

РОСЕНЕЦ 2?: От страх никой не се явява на обществените поръчки за събарянето на незаконните постройки?

„ Скъпи другари, намираме се в „ Росенец “. Зад нас е една извънредно известна в България сграда. Всички я знаят. На полуостров. Изключително китно и картинно място. Прекрасно, безшумно и умерено. Смело можем да кажем, че хората в България, които съумяват да накарат политиката да работи за тях, умеят да си угаждат. Защо обаче сме тук? В сряда беше оповестена следващата трета общинска поръчка от регионалния шеф на Бургас, който желае да унищожи противозаконните постройки, издигнати от незнаен причинител, както постоянно, на държавна общинска земя. “

С тези думи стартира обръщението на ръководителя на „ Единение “ Иван Христанов, излъчено във Фейсбук, който дружно със съпартийци и съидейници, отидоха в парк „ Росенец “ на оглед на противозаконните постройки на по този начин нареченият Сарай на Доган. Припомняме, че той даде обещание да откри компания, която да ги унищожи в осъществяване на правосъдното определение.

Христанов е безапелационен, че акцията не е обвързвана с идните локални избори и единствената причина да я осъществя сега е оповестената нова социална поръчка.

„ Трета поредна социална поръчка никой не идва да изкара пари и да упражни това, което е постановил българският съд в сходство с българското право. Ние си задаваме въпроса „ Защо? “ и неизбежно стигаме до един извънредно противен отговор – от боязън. Защото всеки знае против кой се изправя и какво го чака. И никой не желае да рискува фамилията си, бизнеса си и бъдещето си поради това, че работи против хора, станали знак на най-гнусната част от българската история, наречена „ Преход “. Под въпрос са две здания – тази, която Ви беше показана доскоро в действителност е извънредно огромна – 3-етажна солидна постройка, има климатици, само че сякаш няма партида за ток. Явно тези климатици са на въглища. Има ВиК, само че явно отново няма партиди и за това нещо. Казвам, че няма партиди, тъй като никой не може да откри кой е притежател на тези здания, по кое време и по какъв начин ги е построил. Те са се появили от въздуха. Няма постройка – пуф и има постройка. И явно няма партиди и по които да се откри кой е декларирал да се докара вода там, по какъв начин се маха канализацията, отпадните води, по какъв начин се докарва електричество – всички тези неща явно за Българската страна са изцяло незнайни. Явно тук събират дъждовна вода, очевидно отпадъците от канализацията ги извозва цистерна. Явно всичко е изцяло анонимно “, разяснява още той.

Председателят на партия „ Единение “ акцентира дебело: „ Ние сме тук не по отношение на това, че има идни избори. Ние като „ Единение “ претендент за кмет на Бургас не сме номинирали. Единствената причина нашата акция, посредством която желаеме да вдъхнем храброст на компаниите в България да дойдат и да разрушат тези постройки на всевластието. Защо го вършим тъкмо в този момент? Защото в този момент е оповестена публичната поръчка. Ако я бяха оповестили по-късно – щяхме да дойдем по-късно. Така че извънредно значимо е още веднъж да подчертая – това не е политическа акция, само че всички би трябвало да знаят, че ние като жители, когато се борим за върховенството на правото, когато се борим за суверенитета на страната – това е политически акт. И когато заявяваме своето отношение – това е политически акт. “

По време на живото включване съпредседателят на „ Единение “ Иван Манев сподели няколко думи за противозаконните постройки, а Бачийски разказа историята към проблема „ Росенец “.

Днес, 09.10.2023г, от 17:30 часа депутатът от ПП-ДБ и претендент за кмет на Бургас Константин Бачийски ще гостува в предаването " Делници " по телевизия " Евроком ", където ще разкрие повече детайлности за акцията. Не пропускайте!



Източник:
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР