Скандалните ремонти на общината тази година не се изчерпват с

...
Скандалните ремонти на общината тази година не се изчерпват с
Коментари Харесай

Спаси София: Какво става с ремонта на градинката Кристал

Скандалните поправки на общината тази година не се изчерпват с ул. Граф Игнатиев. И в случай че за тази емблематична улица най-малко има какво да разясняваме, тъй като все нещо се прави, то ситуацията в друга от обновяваните елементи в центъра - Зона 4, е напълно застинало. Става дума за изпадналия в забвение ремонт на градинката Кристал, част от план за над 22 млн. лева, с реализатор ПСТ.
В цялостно неразбиране сме за какво градинката Кристал се ремонтира в единственото време, в което се цялостни - през лятото. Дали ремонтните действия не можеха да стартират по-рано и да бъдат надалеч по-добре проведени по този начин, че столичани да могат да употребяват градинката през месеците с хубаво време? Вече сме октомври, четвъртият месец от началото на ремонтните действия, а зад огражденията като че ли не се случва нищо. Едно от най-посещаваните и централни места в града ни е блокирано, поради немощта на общината да провежда вярно ремонтите и с мисъл за удобството на хората.

Редно е да се спомене също, че се готви цялостен неуспех и на плана за пространството към катедралата Св. Александър Невски, където нито настилката ще бъде заменена с гранитна, нито придвижването ще е напълно пешеходно, нито всички паркоместа ще бъдат отстранени. Първоначалният план претърпя промени, поевтиняващи ремонтните действия, само че все пак крайната цена за цялата Зона 4 остава 22,5 млн. лева европейски и общински средства.

Ремонтите на Зони 2 и 4 са най-важните за целия настоящ мандат на Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova, чакани повече от 4 години и по всичко проличава, че още веднъж ще получим още от същото - поправки на ремонтите, изхарчени милиони, липса на хармония, пробити периоди и големи неудобства за жители, превоз и бизнес.

Щом кметът и нейният екип не могат с толкоз години подготовка да провеждат процесите по този начин, че ремонтите да се случват бързо и качествено, това е повече от задоволително доказателство, че те просто толкоз си могат. Отдавна е време да си вървят.

Спаси София
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР