Скандалната биоцентрала в село Труд е продължила да работи независимо

...
Скандалната биоцентрала в село Труд е продължила да работи независимо
Коментари Харесай

Биоцентралата в Труд хваната да работи незаконно, пак обгази селото

Скандалната биоцентрала в село Труд е траяла да работи без значение че на 12 октомври Регионалната ревизия по околна среда и водите (РИОСВ)- Пловдив издаде заповед за краткотрайното ѝ прекъсване. Екоинспекторите са открили нарушаването в петък, откакто селото е било още веднъж обгазено. На централата са постаени 7 оловни пломби на всички входове на инсталацията, с цел да се подсигурява, че няма да се зарежда със първични материали.

На централата е била връчена и покана за приемане на следващ акт за определяне на административно нарушаване, съобщи Българска телеграфна агенция. Неизпълнението на краткотрайното прекъсване на активността е открито в петък вечерта след получен сигнал на " зеления телефон " от жител на селото за обгазяване от биоцентралата и продължаващо зареждане на ферментаторите със суровина.

Проверката е открила редица обстоятелства, доказващи, че заповедта за наложително прекъсване и показаният от притежателя на биоцентралата План за извеждане от употреба не се извършват - единият от боксовете е бил цялостен с брикети от плява, течността в перколатната вана е по-голям размер спрямо размера отпреди два дни, видян е товарен камион, движещ се към централата.

До заповедта за прекъсване на централата се стигна на селото против обгазяването му. В първата седмица на октомври министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов посети селото и даде обещание да лобира пред сътрудника си Емил Димитров биоцентралата да бъде спряна, тъй като има риск за здравето на хората.

" Всички жители на територията на страната ни би трябвало да се усещат удобно, да дишат чист въздух, а управляващите би трябвало да подсигуряват това тяхно право ", сподели тогава Ангелов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР