Скандализирани сме от присъствието на руския посланик на тържествата по

...
Скандализирани сме от присъствието на руския посланик на тържествата по
Коментари Харесай

СДС с остра позиция срещу Митрофанова на Съединението, а тя поканена от кмета от ГЕРБ - Политика

Скандализирани сме от наличието на съветския дипломат на тържествата във връзка Съединението в Пловдив. Редно ли е дипломат на страна – агресор, която избива почтени хора и се пробва да блокира естествения живот в Европа посредством газов рекет, да стои зад българския президент?! 

Това се споделя в позиция на Съюза на демократичните сили. От Съюз на демократичните сили обаче не загатват, че поканата към дипломат Митрофанова е пристигнала от общинската администрация в Пловдив, ръководена от кмета Здравко Димитров, представител на съдружния им сътрудник ГЕРБ. Според общинския пресцентър сходни предложения се изпращат всяка година до " целия дипломатически корпус ", като този път са се отзовали близо 15 посланици, а американският дипломат Херо Мустафа е участвала на други събития във връзка празника по-рано денем, заяви нощес Свободна Европа. От президентството не са удостоверили дали поканата към Митрофанова е била съгласувана с администрацията на президента и дали президентът е знаел авансово за нея. 

Присъствието на съветския дипломат е знак. Той демонстрира, че макар изгонването през последните години на значително съветски дипломати и заканите за закриването на посолството им у нас, няма да правят отстъпка по никакъв метод и ще продължат опитите си за завръщане на България под крилото на Кремъл, пишат още от Съюз на демократичните сили. 

В позицията на сините се споделя още: 

Присъствието на Митрофанова е необичайно, поради ролята на Русия и нейната гневна опозиция против българското Съединение.
Фактът, че съветският дипломат се появи на това събитие, слага значими въпроси: дали това е акт на опрощение за дейностите на Русия преди 137 години, дали е непознаване на историята, отричането й в интервала на Царска Русия, или е ясна поръчка, че Кремъл няма елементарно да пусне България от „ братската “ си прегръдка?

Не имаме вяра да е опрощение и искане на амнистия, тъй като това не е в стила на имперската грандомания на Кремъл. Едва ли Митрофанова не е осведомена и с съветската опозиция срещу българското Съединение. Остава разновидността, че ние към момента сме прекомерно значима цел за Русия, че тя и нейната „ пета колона “ няма да се откажат от опитите да ни държат в тяхната орбита и зависимости, тъй като залогът за завръщането на България под нейно въздействие е огромен. 

Затова борбата у нас още веднъж е сред Запада и Изтока, сред Европа и Евразия, сред цивилизационния избор и опитите на мрежите на Държавна сигурност и „ петата колона “ за завой към Кремъл.

Битка, която не е преставала през последните 33 години, и решителното стълкновение следва!

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР