Скандален случай за политик и то кандидат за кмет, който

...
Скандален случай за политик и то кандидат за кмет, който
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на Видин Александър Матеев трупа имоти като за последно

Скандален случай за политик и то претендент за кмет, който поставя ръка върху къщата на остарял фабрикант, основал преди близо век фабриката за порцелан във Видин, пристигна на публицистичната ни поща.

 

Главно настоящо лице в мътната договорка е кандидатът за градоначалническия пост във Видин - Александър Матеев.

 

Разбира се, господинът не участва в регистъра с името си. Там е вписана брачната половинка му Юлия като легален представител на общия им наследник Манол. “Цяло лято не стопираха ремонтните работи в къщата ”, споделят съграждани на Матеев.

 

Величественото здание след 1944 година е национализирано от комунистите и обещано за представителна резиденция на Българска комунистическа партия и висшата номенклатура. Легенди описват, че там е отсядал и самият Тодор Живков, ето за какво локалните хора я знаят като “резиденцията на Тато ”. Тя обаче е издигната от достолепния фабрикант Георги Младенов през 30-те години и е издържана в настоящия тогава архитектурен модернизъм. През 1947 година учредената от него порцеланова фабрика е национализирана, а фабрикантът - изселен в Нови Пазар като зложелател на народа и заставен да работи като надзирател на паркинг до гибелта си.

 

Днес неговият дом отива в ръцете на новоизлюпения политик Александър Матеев и неговото семейство. Според личните му изказвания, той е приключил живопис в Клуж, а от 2017 година учел архитектура във Висшето транспортно учебно заведение “Тодор Каблешков ” и скоро му предстояло да се дипломира с второ висше.

 

Ако имаме вяра на имотния указател, художникът работи с обсег като истински заможен император още от 2000-та година, когато се допуска, че таман е взел диплома по изкуства в Румъния и едва ли е бил събрал задоволително кеш да купува недвижимости на кг. Тогава придобива апартамент на столичната ул. “Христо Ботев ”, а няколко години по-късно и на още по-скъпарското ул. “Славянска ”, на метри от жълтите павета. Явно това е прекомерно дребна лъжица за неговата уста, тъй като не след дълго го продава, с цел да купи топ разкош жилище на ул. “Стара Планина ”, с панорама към Софийската опера. По същото време продава парцела си на ул. “Христо Ботев ” с цел да влага парите във Видин и родното му село Брегово.

 

 

Във Видин той безусловно събира очите на съгражданите си като купува, продава и подарява с обсег, на който и тъстовете на Цв. Цв. биха завидели. Справката за имотните му покупко-продажби е над 25 страници, споделиха осведомени с врътките му.

 

На една от страниците се марка и името на свекървата на днешната зам.-шефка на Народното събрание Росица Кирова, която също е от Видин. Най-вероятно това събитие подклажда слуховете, че Александър Матеев е неин готован и подставено лице.

И до момента в който претендентът за кмет на Видин вършее на локална почва, майка му Славинка продължава да укрепва имотната му империя в София. През 2021 година тя прави първа копка в “Овча Купел ” на огромен градеж на постройка с повърхност от над 4000 кв. за жилищен блок с жилища и търговски площи. По калкулации на хора от сектора, сходен харч излиза най-малко 2-3 млн. лева суха пара. Достолепната дама, родена през 1947 година, не прекъсва връзките с родния си край и художествената самоинициатива край Дунава. Госпожа Славинка даже е определена за настоятел на националното читалище “Просвета 1927 година ” в нейното село от община Брегово.

 

Синът й и претендент кмет на Видин Александър Матеев също не упражнява арт специалността си от дълго време. Въпреки, че стартира като художник на свободна процедура, през 2009-2013 година е назначен за шеф на Областна дирекция “Земеделие ” във Видин. Ние несъмнено, единствено можем да гадаем с кои свои качества се е озовал на пост, разпределящ десетки, а даже и стотици милиони от европейските фондове и националния бюджет. Преди да седне в комфортния началнически стол, Матеев към този момент е изпонакупил много сладки парцели във Видин, чиито ипотеки изплаща със забележителна експедитивност, кълнат се нашите информатори от Дунавския град.

Инфо: crimesbg.com

Тагове: Видин Александър Матеев кмет Госпожа Славинка имоти Росица Кирова резиденция Тодор Живков Тато
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР