Скандален случай от Пловдив. Повече от два месеца учители са

...
Скандален случай от Пловдив. Повече от два месеца учители са
Коментари Харесай

Скандален случай! Повече от два месеца учители са писали оценки на починало дете

Скандален случай от Пловдив. Повече от два месеца учители са писали оценки на умряло дете, а след това пробвали да прикрият случая. От Регионалното ръководство на образованието пък са отправили единствено наставления към учебното заведение за премахване на нередностите. Заради фрапиращите нарушавания обаче просветителният министър е разпоредил цялостна инспекция и одит във всички институции.

12-годишното момиче е било записано като нова ученичка в приблизително учебно заведение " Найден Геров “ в " Столипиново “. През юли предходната година обаче починало при случай в река Марица. Близките не уведомили учебното заведение, а оттова траяли да го водят като постоянна ученичка.

" Отсъствия не са нанесени, писани са най-малък брой оценки, които когато разбрахме, че по този начин седят нещата с ученичката, са изтрити, тъй като не е редно да бъдат писани ", съобщи Дияна Гавазова - и.д. шеф на СУ " Найден Геров “- Пловдив.

Според бабата на детето обаче учителите са знаели за гибелта му.

Директорът на учебното заведение твърди, че са търсили фамилията през септември - без триумф. За гибелта на детето разбрали чак през ноември.

" Изискали сме смъртния акт от ГРАО, получили сме го и на тази база отписахме детето от учебно заведение на 22 ноември ", съобщи Дияна Гавазова.

Кога информирахте Районното ръководство по обучение?

- Не съм уведомила РУО, добави тя.

От Регионалното ръководство на образованието в Пловдив направили инспекция и открили нарушавания. Изискали пояснения от шефа и изпратили отчет до министъра на образованието. Той обаче разпоредил нова цялостна инспекция.

Според министъра фактологията е посочила, че в Регионалното ръководство на образованието са били наясно, че в учебно заведение " Найден Геров “ са се писали оценки на ученичка, която е изгубила живота си.

Тепърва ще се преценя дали има съображение за сезиране на прокуратурата.

" Надявам се да е пропуск и да не са разбрали навреме ", съобщи Донка Щилянова - шеф отдел " Образование “ в община Пловдив.

Защо е направено всичко това, с цел да не се изгуби държавната прехрана издръжка за един възпитаник?

- Не, никога.

Как ще квалифицирате това, което се е случило?

" Грубо нарушаване, подготвени сме да поемем последствията от това ", съобщи Дияна Гавазова - и.д. шеф на СУ " Найден Геров “- Пловдив.

От РУО-Пловдив отхвърлиха коментар за Българска национална телевизия. И оповестиха, че ще дадат детайлности по случая при започване на идната седмица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР