Скандален договор на стойност около 1 милион лева годишно за

...
Скандален договор на стойност около 1 милион лева годишно за
Коментари Харесай

Протежета на обвиняем съветник на Румен Радев с договор под масата за 1 млн. лв. - отплата за метежа на президента?

Скандален контракт на стойност към 1 милион лв. годишно за защита на обектите на ВиК - Пловдив подписаха протежетата на следствия за търговия с въздействие консултант на Румен Радев - Пламен Узунов, който се прочу и като адресат на " подаръчни пликове " с незнайно наличие.

Това научи ПИК от чудесно осведомени източници от града по тепетата.

Договорът е подписан от новоназначения след дълги премеждия и с протекциите на Пламен Узунов нов началник на ВиК Пловдив Огнян Кулишев, който преди този момент е бил основен инженер на сдружението, само че е напуснал поради несъгласия с политиката на предходния му шеф Спартак Николов.

Въпросният контракт за към 1 млн. лева годишно или за по 100 000 лв. на месец е подписан в прорез с всевъзможни закони без социална поръчка. А компанията, която ще го извършва, е " Брадърс секюрити груп " и влиза и другият доближен на Пламен Узунов - Иван Манолов.
свързани новини131042на 11.07.202068324на 12.06.2021
Очевидно този абсурден контракт е компенсация в символ на признателност към Иван Манолов за миналогодишните му акции по вандалствата в центъра на София.

Както ПИК заяви, притежателят на пловдивската охранителна компания е един от уредниците на мутренските изстъпления на агитките от силоваци, атакували служители на реда и мирни жители под юмрука на Румен Радев в нощта на 10 против 11 август 2020 г.Тогава се стигна до конфликти, имаше няколко ранени служители на реда, мелета и погроми в центъра на столицата, които потресоха България.

Близостта сред Иван Манолов и Пламен Узунов датира още от времето, когато последният е началник на полицията в Пловдив, описаха пред ПИК очевидци на другарството им.
свързани новини236420на 12.06.2021
Пламен Узунов има навика да овеществява финансово услугите, които праяви или които му вършат, както стана ясно и от разкритията, че за услугите, които президентския консултант прави на предприемача Пламен Бобоков, е възмезден неговия брат.

Това излиза наяве от изпратен по електронен път от Узунов до Бобоков дoкумeнтът от 6 cтрaници, който съставлява Пиcмo зa мaндaт зa извършвaнe нa кoнcултaнтcкa дeйнocт пo Прoeкт „ Изcлeдвaнe и aнaлиз нa външнитe и вътрeшнитe риcкoвe и зaплaхи, зacтрaшaвaщи кoрпoрaтивнaтa cигурнocт нa “Приcтa oйл хoлдинг EAД “. Кoнcултaнт пo прoeктa e търгoвcкo дружecтвo „ Eнтърпрaйз Cикюрити Cървиcиз EOOД “ c упрaвитeл Aнгeл Узунoв. А цената на услугата е 5000 лева без Данък добавена стойност на месец в течение на 1 година.

През май тази година пък Пламен Узунов бе засечен на загадка среща с митническия началник от края на 90-те години Петков Петков, на която първият си записваше съобщавана от втория информация. Накрая всичко приключи с предаването на обемист плик от Петков на Узунов с незнайно наличие, а казусът не се проверява и бе потулен. В последна сметка се оказа, че родственик на въпросния митничар е назначена от служебното държавно управление в " Митници " - Пловдив.

Скандалът с подписания контракт за защита на обектите на ВиК - Пловдив сред протежетата на Пламен Узунов - Огнян Кулишев и Иван Манолов, на стойност към 1 милион лв. годишно без социална поръчка избухна на фона на опроверганите от всички институции в страната брътвежи на служебния вътрешен министър Бойко Рашков за злоупотреби на предходни управляващи, до момента в който тези от кабинета на Румен Радев даже не се разясняват, камо ли проверяват.

В същото време Румен Радев похвали Рашков, че лишава лицензията на охранителната компания " Делта Гард ", а притежателите на компанията го дадоха на прокурор за принуда на страната против частен бизнес без учредения.

Но развоят към другата охранителна компания на доближения на съветника му Пламен Узунов - " Брадърс секюрити груп " на Иван Манолов сочи, че може би крайната цел е отстраняването на едната охранителна компания в интерес на другата.

Това хвърля светлина и върху шумотевицата, която Рашков основава в общественото пространство, с цел да прикрие сходни скандални раздавания на държавни пари под масата на хората към Румен Радев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР