Скандален аудиозапис беше качен в най-голямата платформа за видеосподеляне в

...
Скандален аудиозапис беше качен в най-голямата платформа за видеосподеляне в
Коментари Харесай

Притиснал ли е Борисов Еврохолд със силата на държавата, за да спре сделката за ЧЕЗ?

Скандален аудиозапис беше качен в най-голямата платформа за видеосподеляне в света YouTube. Записът е на човек, който приказва по телефона, а гласът му наподобява на този на премиера Бойко Борисов.
Записът е дълъг 6:37 минути, само че дали е достоверен би могло да стане ясно само посредством профилиран разбор. Качеството му не е положително, само че едно от лицата на уеб страницата за проверяваща публицистика " Биволъ " Атанас Чобанов прави разбор - че става въпрос за презапис:

А огромният скандал, в случай че записът е достоверен, се заключва в следните думи:
" Иначе раздуйте това, че вкарах КФН по " Еврохолд " на тоя да му размажа физиономията, че не се преценява с мене ".
Припомняме, че " Еврохолд " беше главен претендент за изкупуване на българския бизнес на ЧЕЗ. КФН обаче направи инспекция на сдружението, като прати отчета на прокуратурата и ДАНС. А на 24 октомври, 2019 година Комисия за защита на конкуренцията спря " Еврохолд " по пътя към ЧЕЗ, като " Еврохолд " заведе дело против Комисия за защита на конкуренцията поради това.
Бързо съпоставяне на събитията, за които се приказва в записа, демонстрира следното - КФН влиза на инспекция в " Еврохолд " поради договорката за ЧЕЗ на 24.04.2019. Малко след тази тематика индивидът от записа, чийто глас наподобява на този на Борисов, приказва за обвиняването на някогашния зам.-министър Александър Манолев поради абсурда с къщата му за посетители, която, според обвиняването, въобще не е за посетители. За повдигнатото публично обвиняване на Манолев беше обявено на 25.04.2019.
Третото събитие от диалога касае изявление на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. То е поради арменския геноцид. Тя не разреши едноминутно безмълвие в Народното събрание за това след прочувствен апел на Валери Симеонов, с претекст че според правилника за организацията и активността на Народното събрание оферти за удостояване на паметта с едноминутно безмълвие могат да се вършат единствено в случай че са били импортирани документално в деловодството на Народното събрание до 18:00 часа на деня, предхождащ съответното пленарно съвещание, с изключение на в изключителни случаи.
Actulano.com потърси за коментар пресслужбата на премиера. Оттам ни дадоха отговор, че ще разясняват записа на особено събитие на следващия ден, 13 юни.
Акценти
" А това за къщаите за посетители по какъв начин се движи? Манолев ще изгори, през днешния ден или на следващия ден ще му повдигнем обвиняване... Но аз ще изгоря всичко, един няма да пощадя от нашите ", приказва индивидът, чийто глас наподобява на този на Бойко Борисов.
" Просто си споделя, че е елементарна дамата и това е. Когато си елементарен е елементарно. Аз сутринта три пъти на един му обяснявах, че тъй като съм елементарен, не съм схванал това, което ми е споделил вярно... ", споделя индивидът, чийто глас наподобява на този на премиера.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР