Скандалът в КЕВР е създаден лично от Бориславова: Присъствах лично,

...
Скандалът в КЕВР е създаден лично от Бориславова: Присъствах лично,
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Некадърността на лицето Бориславова създаде проблема с КЕВР

Скандалът в КЕВР е основан персонално от Бориславова: " Присъствах персонално, когато Лена подвигна скандал на Ива Митева във връзка на отпадането на един от параграфите от закона за енергетиката. Митева сподели, че това е противоконституционно, а Лена сподели, че " това няма значение ". Това демонстрира компетентността на лицето Бориславова ".

" Записът през днешния ден беше непоносим. Те си наприказваха всичко, което мислят и се излъчиха онлайн. Кое не е скандално в думите на Христо Иванов? Стана ясно, че етикетът „ Мафия “ е лепнат без всякаква логичност. "

Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ИТН (ИТН) Тошко Йорданов в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия във връзка изтеклия в онлайн пространство запис от съвещание на ПГ на Демократична България, на което Христо Иванов прави доклад за консултациите за сформиране на кабинет..

„ За тях (ПП) беше проблем, че ние не сме 100% мафия към този момент. Това е грозно. Проблемът е, че се вършат сделки. Оказа се, че персоналните упоритости са най-важни “, разяснява той.

Тошко Йорданов се обърна към Филип Попов от Българска социалистическа партия и го попита дали не се усеща афектиран от унизителното отношение и това, че от тях не зависи нищо. „ Това е долно и тъпо. Вие сте фиктивен притежател на мандата “, укори го той.

Тошко Йорданов отхвърли да е казвал, че КПКОНПИ би трябвало да се трансформира в бухалка, която те желаят да ръководят.

" Корнелия Нинова беше там, може да удостовери. Законът за КПКОНПИ бе непоносимо неприятен. Аз споделих, че не трябва да вършим закон, като предходния на ГЕРБ, който да се трансформира в бухалка. При един непокътнат основен прокурор нямаше да имаме този проблем. Трябва да има способи за регулация. Не съм казвал, че ще сме „ бухалка “. Питайте Ива Митева, която също участва “, изясни Йорданов.

Той упрекна непосредствено началника на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова за проблема с КПКОНПИ и оповестеното от Конституционен съд за противоконституционно избиране на нов ръководител на КЕВР. Йорданов описа, че е станал скандал, при който Бориславова се развикала на Ива Митева, която била написала закона. Тя упорствала една от точките да се отстрани и прецизирала, че не я интересува. Въпреки това Йорданов бил дал своя вот, подкрепяйки нейното предложение, тъй като бил съдружен сътрудник.

На въпрос каква ще е ориста на Има Такъв Народ оттук-нататък, Тошко Йорданов съобщи: „ Избирателят взема решение “.

„ Ако не бяхме ние, към момента щеше да ръководи ГЕРБ, а Бойко Борисов да е министър-председател, да пазари депутати и да живеем в мракобесни времена. Ние лицемерно няма да постъпваме “, акцентира Йорданов.

„ В българската политика се оказа значимо да излизаш и да лъжеш непосредствено в очите. Лицемерието е огромно. Ние на това няма да се вържем “, акцентира ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ.

" Проблем е, че се договарят Политическа партия и Демократична България Кирил Петков още веднъж да е в Министерския съвет, слуховете, че още веднъж са щели да предложат Асен Василев за министър-председател, че не би трябвало да има министри от Има Такъв Народ. Това не е всекидневно. Ние непосредствено казахме, че Кирил и Асен не би трябвало да бъдат част от Министерски съвет. Ние седнахме да преговаряме единствено по стратегия ", съобщи още Тошко Йорданов.

По думите му персоналните упоритости на няколко индивида са се оказали по-важни.

" Моралът и достойнството не би трябвало да бъдат скрити зад желанието на някой да остане на власт непременно. Недоволни са, че Българска социалистическа партия постъпват практично и водят диалози, без да слагат условия ", сподели Йорданов за държанието на " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР