Скандалът със спорния кредит от 3.5 млн. лв., за който

...
Скандалът със спорния кредит от 3.5 млн. лв., за който
Коментари Харесай

ГЕРБ не посмя с партийни пари да кредитира ремонта на Западен парк

Скандалът със противоречивия заем от 3.5 млн. лева, за който паничекси упорства Столична община за продължение на ремонта на Западен парк ескалира в четвъртък по време на одобряването му от Столичния общински съвет. Общинските съветници от ГЕРБ не посмяха с пари от държавната дотация на партията на Бойко Борисов да обезпечат тези милиони, а на бързо, подкрепени от ВМРО-АТАКА взеха решение сумата да остане за сметка на софиянци, т.е. от бюджета на Столична община. Управляващото болшинство не се вслуша в гласа на опозицията, че по европроекта, с който се реализира обновяването на парка, към този момент има финансова промяна от 2.5 млн. лева и няма никакви гаранции, че тези пари ще се възстановят от Брюксел на общината.

Гласуването мина с 57 гласа “за” разпределяне на заема против 32 гласа срещу. Бюджетът на общината ще отпусне тези 3.5 млн. лева като безлихвен заем, посредством които общината да се разплати с компанията реализатор “Галчев инженеринг” по междинни и дефинитивни заплащания. Мистерия остана за сметка на кои разноски се вземат тези милиони и какъв брой са разплатени досега и отчасти възобновени от Европейска комисия.

“Спаси София”: ГЕРБ да заплати от партийната си каса

Още при започване на полемиката общинският консултант от “Спаси София” Борис Бонев предложи безлихвеният заем от 3.5 млн. лева за ремонта на парка да не бъде отпусна от бюджета на Столична община, а от партийната дотация на ГЕРБ.

" След като вие сте уверени, че няма да има проблем с верифицирането на тези разноски от Брюксел, следователно сега, в който Брюксел преведе тези средства в бюджета на Столичната община, тя ще ви ги трансферира по сметката на вашата партия ", обърна се Бонев към общинските съветници от ръководещото болшинство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР