Скандалът с преведените милиони от Венецуела в българска банка е

...
Скандалът с преведените милиони от Венецуела в българска банка е
Коментари Харесай

Асен Агов: Венецуелските милиони в БГ банка са провал за ДАНС. Службите не са проспали скандала - били са съучастници

Скандалът с преведените милиони от Венецуела в българска банка е величествен, разгласи журналистът, народен представител в 5 Народното събрание и някогашен ръководител на парламентарната комисия по външните работи в 38-то Народно събрание Асен Агов. Той разгласи, че станалото е неуспех за ДАНС, че службите не просто са проспали, а са били съучастници в тази активност. Агов изиска три оставки: на ръководителя на ДАНС, на основния прокурор и на министър-председателя. Той не спести рецензии и към Българска народна банка и нейния банков контрол.
 Арман Бабикян: Срам е да гледаме гузно в краката си пред посланиците  60 млн. евро от Венецуела са преведени на сметката на български юрист  Милиони на Мадуро засечени в българска банка след сигнал от Съединени американски щати
Ето коментара му пред bTV от тази заран:

Преди десетина години състудент на сина ми в Лондонското учебно заведение по стопанска система пристигна в България. Това беше Армандо Армас. Армандо ме разпитваше в детайли за това по какъв начин в 1997 година сме преодолели колапса на страната, какво сме правили с демонстрациите. И се възхищаваше от България поради това, че беше излязла от рецесията. Тогава България беше с такава инфлация, каквато е през днешния ден във Венецуела.

Разказвам това, тъй като Армандо през днешния ден е измежду 10-ината души към Гуайдо (Опозиционният лидер Хуан Гайдо се разгласи се за краткотраен президент на мястото на Николас Мадуро през януари - бел. ред.), които направиха тази грандиозна смяна във Венецуела. Тогава се възхищаваше Армандо, а през днешния ден какво ли си мисли за България след този величествен скандал, който се развихря към Инвестбанк и юриста Цанов (Нито един формален източник в не удостоверява, че банката е Инвестбанк. Твърдението е на уеб страницата " Биволъ ", който цитира неназовани източници от България и чужбина. Според уеб страницата семейството на юриста, по чиято сметка са преведени най-малко 60 млн. евро, е Цанев - бел. ред.), който е прал парите, на процедура, на Мадуро.

Преводите са направени, както заяви основният прокурор, прочее, към фиктивни получатели, като някаква спортна федерация и някакъв различен адрес, който бил за покупка на храни.

Във всички случаи обаче България и нейните съдружници, каквито са Съединени американски щати и европейските страни, са наложили наказания против Мадуро, с цел да не се краде имането на венецуелския народ.

Според Асен Агов службите ни не са " проспали " случая - по-лошо е: " Разбира се, те (службите ни - бел. ред.) нямат средствата на Америка да проследят всички преводи. В България обаче имат всички принадлежности да проследят всеки превод над 10 хиляди евро. Тоест аз мисля, че в тази ситуация службите са съучастници в тази активност, а самият юрист преди 3 години беше оголен като перач на пари дружно с Инвестбанк от уеб страницата " Биволъ " - от контрабандата на италианската мафия на диаманти от Зимбабве и Южна Африка. Това го има в " Биволъ " от 2015 година Пак са минавали през България и отново Инвестбанк е въвлечена през един от притежателите на Инвестбанк ".

Той съобщи още, че " България се трансформира в нарицателно за това по какъв начин се нарушават наказания, по какъв начин се перат пари и прочие. Тоест имиджът ни на корумпирана страна се уголемява десетократно ".

Агов упорства страната ни да предприеме три дейности:

В случая бездействието или съучастничеството на българските управляващи в цялата тази интервенция постановат решения, които са доста значими. Първото решение: незабавно да бъде уволнен началникът на ДАНС , неотложно. Просто това е неуспех на ДАНС по всички линии. Няма потребност американският дипломат да идва в България, когато ДАНС разполага с финансово разузнаване, Българска народна банка управлява банките - има банков контрол и така нататък, всичко това може да бъде тествано и проследено в България. Стига се до такава степен, че би трябвало да идва посланикът да ни споделя това, което ДАНС би трябвало да свърши, с цел да стане обществено.

Ако 2015-а беше премълчана цялата история и в този момент в случай че се премълчеше, това си беше чисто подпомагане и неуспех на българските служби.

Аналогиите ги направи Армандо преди време и се възхищаваше на България. Днес България никога няма да бъде мотив за удивление за Армандо и приятелите му, като Гуайдо.

Не знам за какъв брой пари става въпрос, само че се приказва за стотици милиони. Това обаче е слух.

Второто деяние, което би трябвало да подхващат министър-председателят и всички управляващи е да намерят метод да бъде отхвърлен основният прокурор . Прокуратурата е провалена тотално, както в 2015 година, по този начин и в тази ситуация с Федотов - който е идвал 3 пъти в България и се свързва със случая " Скрипал " в Англия. Мястото на Цацаров не е в Прокуратурата. Цацаров би трябвало да подаде оставка, в случай че счита да избави достойнството на България и репутацията на България. Същото би трябвало да направи и министър-председателят .

" Нека да мислим за репутацията на България! ", прикани на финала на изявлението Агов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР