Скандалът с отнетия от Бойко Рашков лиценз на охранителната фирма

...
Скандалът с отнетия от Бойко Рашков лиценз на охранителната фирма
Коментари Харесай

Делта гард остро към президента след скандала с Бойко Рашков: Лицето Радев да се извини на хилядите ни служители, клиенти и партньори

Скандалът с отнетия от Бойко Рашков лиценз на охранителната компания " Делта гард " се разгаря след разкритията на собственикя и Димитър Спасов, че е бил рекетиран от министъра, за което ПИК писа. Сега компанията излезе обява с гръмотевичен темперамент и директни въпроси, отправени към Румен Радев в отговор на негово изявление в медиите. Той поздрави Министерство на вътрешните работи за процедурата по лишаване на лиценза на " Делта Гард ", които назова " дерибеи " и " частни милиции ".

Ето цялата декларация:

Във връзка с изявление на Президента на Република България Румен Радев на 29.10.2021 година, отправяйки " поздравления към Министерство на вътрешните работи за процедурата по лишаване на лиценза на " Делта Гард " и допълвайки срамни непотвърдени квалификации, че " времето на дерибеите свърши ", бихме желали да зададем на лицето Румен Радев следните въпроси:

От къде е получил достоверна информация, че Делта Гард е със статут " частна милиция " и че дерибейства?
Запознат ли е със Закона за частна охранителна активност, че лиценз се лишава единствено при нарушаване на определни условия, а не когато някой предизборно пожелае?
Наясно ли е с обстоятелството, че макар 6 /шест/ месечния напън и блокада от чиновници на Министерство на вътрешните работи и ГДНП, не е открита нито една държавна скандална социална поръчка, посредством която да се устоя " частна милиция " и че Делта Гард се устоя единствено от договорни връзки с частни компании и физически лица?
Запознат ли е със сигналите до назначените от него ръководители на институции за упражняван институционален напън върху Делта Гард, адресирани в същото време и до него?
Ако се потвърди, че това са внушения от заинтригувани лица, би ли поел отговорност и би ли се извинил на хилядите чиновници, клиенти и сътрудници на тази компания?
Очакваме отговори на заложените въпроси!

свързани новини101999преди 15 часа
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР