Скандалът с Nexo няма да окаже влияние върху търговските взаимоотношения

...
Скандалът с Nexo няма да окаже влияние върху търговските взаимоотношения
Коментари Харесай

Скандалът с Nexo нямало да се отрази в отношенията на България със САЩ

Скандалът с Nexo няма да окаже въздействие върху комерсиалните взаимоотношения сред България и Съединени американски щати. Това съобщи изпълнителният шеф на Американската комерсиална камара в България Иван Михайлов пред БиТиВи.

По думите му  по абсурда . Има прекалено много говорене, а през вчерашния ден един от притежателите на Nexo даде много обстойно изявление за компанията и бизнеса си, изясни Михайлов. България върви по пътя си, само че с изключение на в говоренето, има напредък. Очакванията са какво следва оттук насетне. Бизнесът желае бистрота, предвидимост, сигурност, еластичност от една негъвкава система, която е правосъдната, разяснява той.
 Nexo ще заплати санкция от $45 милиона в Съединени американски щати
Nexo ще заплати санкция от $45 милиона в Съединени американски щати

Важно съглашение за компанията

Според него остарели тематики като публични поръчки, активността или бързината, с която се работи в правосъдната система, някои следствия по какъв начин завършват - това би трябвало да бъдат посланията към бизнеса. Всички имаме желанието България да се качи в рейтинговата система, тъй като в последните години страната върви надолу, посочи Михайлов.

Той настоя цялата институционална верига да работи добре - от началото на входа до горе на пирамидата на институционалната конструкция. Иван Михайлов добави, че бизнесът чака от страната по-малко да пречи, а повече да оказва помощ.

Той уточни, че енергетиката, защитата, високите технологии, декарбонизацията са главните тематики сред България и Съединени американски щати.
 Основателят на Nexo Тренчев си е вкъщи и работи пред един компютър
Основателят на Nexo Тренчев си е вкъщи и работи пред един компютър

Антони Тренчев още веднъж отхвърли каквито и да е незаконни действия да са осъществявани от компанията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР